Visszatért a tél Csehországba és már közlekedési gondokat is okozott

hirdetes

Visszatért a tél Csehországba, közlekedési gondok

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Visszatért a tél Csehországba: a cseh-német határvidéken sűrűn havazik és a helyenként óránkénti több mint 100 kilométeres szél fákat, villanyoszlopokat csavart ki, komoly fennakadásokat okozva a közúti és a vasúti forgalmat.

Tél
A Prágát Drezdával összekötő csehországi autópályát (D8) Ústí nad Labem és a cseh-német határ között a sűrű havazás, a jeges helyek és a kisebb-nagyobb balesetek nagy száma miatt kora délelőtt lezárták.
A cseh lengyel határon az Óriáshegységben (Krkonose) szintén a rossz útviszonyok miatt zárva van a Harrachovban és a Náchodban lévő közúti átkelő.  Az átkelők előtt hosszú kamionsorok is akadályozzák a forgalmat. Az Óriáshegységben kedd reggelig 5-10 centiméter hó hullott. 
A legsúlyosabb közlekedési problémák a nyugat-, illetve az észak- és dél-csehországi régiókban vannak. A kedd délelőtti rendőrségi közlés szerint a cseh országutakon számos balesett történt, de egyik sem súlyos. Többen megsérültek, de halálesetről nincs hír. Az utak szinte mindenütt síkosak, és ezért a rendőrség fokozott óvatosságra intette a gépkocsivezetőket.
Tél
Dél-Csehországból például több mint hatvan balesetet jelentettek, és legalább egy tucat út járhatatlan, mert az utakra dőlt fák akadályozzák a forgalmat. Strakonicében a kidőlt fák négy személygépkocsiban okoztak károkat. Hasonló gondok vannak Ceské Budejovicében is. 
A hőmérséklet a hegyvidékeket eltekintve ugyan nem csökkent a fagypont alá, de a lehűlés mindenütt nagyon érzékeny, az előző napokhoz képest több mint tízfokos. A meteorológusok szerint a mostani havazás fokozatosan esőbe megy át.
Az előrejelzések szerint a hűvös és viharos szél - amely hegyvidékeken akár 125 km/óra is lehet -, a téli időjárás legalább szerda estig eltart. A hét második felében állítólag kissé javul az idő, de a cseheknek így is hideg és esős húsvétra kell számítaniuk. 

Forrás: MTI

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel... Tovább

Luv oldal

 A hajó szél felöli oldala. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes