Téli kirándulások a Balaton északi partján

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Téli kirándulások a Balaton északi partján

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Téli kirándulások a Balaton északi partján


2021/02/03
ML
Téli kirándulások a Balaton északi partján
Téli kirándulások a Balatonon

#4. Csobánc vára-Gyulakeszi

Gyulakeszi, Tapolca és Nemesgulács között fekszik. Csobánc vára Gyulakeszi központjában található, ahol a parkolási lehetőség is adott.  A Csobánc hegy tetején található várrom mesés látványt nyújt az odaérkezőknek, a háttérben pedig az Északi part nagy részét, a Tihanyi félszigettől egészen a Keszthelyi medencéig csodálhatjuk meg tengerünket, környező természeti adottságait, és az azt körülvevő összes tanúhegyet. Az ide vezető gyalogos útvonal nem megterhelő, családi kirándulásokra is tökéletesen alkalmas.

#5. Kékkút

A Káli medence tele van apró falvakkal, ezalól Kékkút sem kivétel. Sokak számára ismerős lehet ez a név, mivel ez a piciny falu a Theodora víz forrása. A Káli medence gyöngyszeme, mindössze egy utcás falu. Nagyon hangulatos, a végén találjuk a csobogó kékkúti forrást, amelyet régen savanyúvízforrásként emlegettek, amely Theodora császárné kedvenc itala volt, innen kapta a nevét a mai Theodora ásványvíz. A forrás vizéből bátran ihatunk, akár haza is tudunk magunkkal vinni, ha készülünk palackokkal. Kékkút térképét itt találjátok:

 


Balaton gasztronómia utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Lümmel

Lümmel - az árbocot és a bumot összekötõ szerkezet

Bika

A bika fedélzeti, vagy parti kötélrögzítő eszköz.

Művészeti előadás

A művészeti előadás a művészetek teljes körét átfogó bemutató, beszélgetés, s egyfajta...

fordulás

Negyedszélben haladó hajó szél felé történő csapásváltása, a csapásváltás...

Rék

Rék: Az árbóc hátradőlésének mértéke.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.