Thaiföld legcsodálatosabb szigetei

hirdetes

Thaiföld legcsodálatosabb szigetei

Sz.F.
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Számos ország büszkélkedhet szebbnél szebb homokos tengerpartokkal és türkizkék vízzel körülölelt szigetekkel, de Thaiföld még ezek között is külön figyelmet érdemel. Adamán-tenger és a Thai-öböl több száz kisebb-nagyobb szigete meglehetősen nagy választékot kínál a tenger szerelmeseinek, akik gyakran fejüket fogják thaiföldi utazásuk tervezgetése során.

Thaiföld legcsodálatosabb szigetei

Szép is lenne, ha az ember minden szigetet meglátogathatna, de ha a költségvetés és az idő szűkös (és a legtöbbeknél általában az), akkor muszáj egy kicsit válogatni a lehetőségek közül. Cikkünk a Thaiföldet körülvevő mesés szigetvilág legcsodálatosabb tagjait igyekszik felsorolni, hogy ennyivel is könnyítsük a választást!

 

1. Ko Phiphidon – Adamán-tenger

A Ko Phiphidon először 2000-ben szivárgott be a köztudatba, „A part” című filmnek köszönhetően, amelynek szereplőgárdáját olyan nevek erősítették, mint Leonardo DiCaprio és Tilda Swinton. A stáb a Phiphi-szigetek ezen tagját választotta forgatási helyszínnek, és aki látta a filmet, az nagyon is jól tudja, hogy miért.

 

A szó szerint mesébe illő sziget egy teljesen másik világot képez, és messze nem olyan elérhetetlen, mint amilyennek a filmben titulálják. Az elérhetőségnek és a megannyi szórakozási lehetőségnek köszönhetően meglehetősen sok turistával találkozhatunk itt, viszont akik egy nyugodtabb kikapcsolódásra vágynak, azok a tenger számos más szigetei közül válogathatnak.

 

2. Ko Klang – Adamán-tenger

 

Akik úszni vágynak, azok máshol keresgéljenek, viszont akik hatalmas mangrove erdőket és hangulatos, hagyományos halászhajókat szeretnének látni, amelyek a helyiek számára az életet magát jelentik, azoknak Ko Klang szárazföldközeli szigete mindenképpen célállomás kell, hogy legyen.

 

Ko Klang szigetén az élet építőkockái a rizsföldek, a kultúra, és a mindezt körülvevő óceán. Itt a mai napig azokra a halász technikákra támaszkodnak a helyiek, amelyeket generációról generációra örökítenek át. A közösség vendégszeretetét bizonyítja, hogy számos helyi szálláshely áll a turisták rendelkezésére, akik a szállodai körülmények helyett egy intimebb közelségből szeretnének megismerkedni a sziget mindennapjaival. A következő oldalon még több mesés szigetet mutatok be nektek! 

hirdetes

 

Thaiföld legcsodálatosabb szigetei

3. Ko Lanta – Adamán-tenger

Ko Lanta nem messze Thaiföld nyugati partjától található az Adamán-tengeren, az előbb említett Phiphi-szigetek és a szárazföld között. Ko Lanta a hosszú, homokos tengerpartok világa, amikhez természetesen jár az elengedhetetlen, erdőkkel borított hegyes háttér, és a lépésnyi távolságra fekvő dzsungel is.

 

A tengerpartra érkezők akár egy kerékpárral is közelebb juthatnak a sziget szívéhez. Akik egy kevésbé látogatott, a szárazföldtől mégsem túl messze fekvő pihenőhelyre (tehát a Phiphi-szigetek ellentétjére) vágynak, azok elmerülhetnek Ko Lanta bájában és csendes, nyugodt életvitelében.

 

4. Ko Chang – Thai-öböl

A kambodzsai határtól nem messze, a Thai-öbölben fekszik Ko Chang, Thaiföld második legnagyobb szigete. A turisztika fellendülésének, és feltűnő méretének ellenére azonban meglehetősen nyugodt, csendes vidéknek számít, ahol a látogatók zavartalanul élvezhetik a homokos tengerpartokat, az érintetlen esőerdőket, és a mesés korallzátonyokat (a csodás hegyekről és vízesésekről már nem is beszélve).

hirdetes

 

Thaiföld legcsodálatosabb szigetei

5. Ko Phangan – Thai-öböl

Ko Phangant első sorban híres (sokak szerint hírhedt) teliholdas partyairól ismerik. Három évtizeddel ezelőtt ezek a bulik csak halk szórakoztató események voltak, ahol 20-30 utazó végigtáncolta az éjszakát egy helyi fadiszkóban.

 

Az idők múlásával egyre többen értesültek a különleges hangulatú mulatozásról, és ma már 5-30 ezer fő is ellátogat ide, hogy részt vegyen a partyan, ami ironikusan már nem ugyan azt a családias atmoszférát adja vissza, mint 30 évvel ezelőtt. Ennek ellenére amikor éppen nem szól a zene, a sziget mindent biztosít, amit ez ember egy thai paradicsomtól elvárna: nyugalom, csodálatos környezet, és páratlan nyugalom.

 

6. Ko Tau – Thai-öböl

Végezetül – ha valaki szeretné kipihenni Ko Phangan teliholdas bulijait, akkor Ko Tau remek lehetőséget nyújt erre. A sziget élővilágának köszönhetően ez a tengeri ékkő a könnyűbúvárok egyik kedvence.

 

Akik még csak ismerkednek ezzel sporttal, azok számára is ideális célpont Ko Tau, mert olyan sokan keresik fel, hogy a helyi búvárüzletek igyekeznek egymás alá vinni áraikat a turisták megnyerése érdekében. Habár a sziget első sorban könnyűbúvárok igényeit elégíti ki (és azokat remekül), a sziklamászók és túrázók sem fognak csalódni mindabban, amiket kínál.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek hajó tenger,óceán túra utazás Vitorlázás

Szótár

Centomiglia

Centomiglia vitorlás verseny történet Az első Centomigliát a Circolo Vela Gargnano... Tovább

Keszthelyi Vöröskeresztes Vízimentő Egyesület Kikötője

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Keszthely iVizimentő Egyesület... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes