3 ok, amiért Tibet vonzza a turistákat a világ minden tájáról

hirdetes

3 ok, amiért Tibet vonzza az embereket

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tibetet nemcsak a magas hegyek miatt nevezik a világ tetejének, hanem ez a világ egyik spirituális központja is. Nem véletlen, hogy a világ minden tájáról vonzza a turistákat.

Tibet

Tibetet nemcsak a magas hegyek miatt nevezik a világ tetejének, hanem azért is, mert spirituális szempontból egy nagyon érdekes hely. „Ebben az országban úgy látszik, mintha megállt volna az idő, mégis minden mozgásban van.” Ezt írta Tibetről az az osztrák hegymászó, Heinrich Harrer, aki az 1939-ben járt a Himaláján és akinek a könyvéből (Hét év Tibetben) 1997-ben filmet is forgattak Brad Pitt főszerepében. Az a tény, hogy ez a film itt játszódott, nagy mértékben hozzájárulhatott ahhoz, hogy idevonzza az utazókat a világ minden tájáról.

Tibet

Harrer  annak idején egyike volt annak a kevés európainak, aki Tibetben járt, de nem ő volt az első, mint ahogy azt sokan gondolják. 1329-ben a ferences Odorico da Pordenone, mint első európai utazó látogatott el Tibetbe. Ezek után három évszázadon keresztül nem jött senki egészen a 17. századig, amikor néhány katolikus szerzetes látogatott el ebbe a távoli, elszigetelt országba. Ezek után Qianlong kínai császár (1736-1796) megtiltotta, hogy bárki Európából betegye oda a lábát. Ennek a tilalomnak már vége, úgyhogy Tibet újra elérhető.

Tibet

Tibet egyik legérdekesebb városa Lhasa, ami egyben az ország egyik legfontosabb vallási központja is. Ha ebbe a városba érkezünk, nem ritka a vörös ruhás tibeti szerzetesek látványa. A város egyik fő látványossága az az impozáns palota, ami egykor a Dalai Láma lakhelye volt. Az építmény 130 méter magasan emelkedik a város fölé, mert egy hegy oldalába építették. A palota 999 szobával rendelkezik és az UNESCO világörökség része.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Csáklya

A csáklya egy rúdra erősített kampó. Tovább

Amerika Kupa

Amerika Kupa 2010 mondd el te is a véleményed itt!   Az Amerika Kupáról Az... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes