3 ok, amiért Tibet vonzza a turistákat a világ minden tájáról

hirdetes

3 ok, amiért Tibet vonzza az embereket

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Tibetet nemcsak a magas hegyek miatt nevezik a világ tetejének, hanem ez a világ egyik spirituális központja is. Nem véletlen, hogy a világ minden tájáról vonzza a turistákat.

Tibet

Tibetet nemcsak a magas hegyek miatt nevezik a világ tetejének, hanem azért is, mert spirituális szempontból egy nagyon érdekes hely. „Ebben az országban úgy látszik, mintha megállt volna az idő, mégis minden mozgásban van.” Ezt írta Tibetről az az osztrák hegymászó, Heinrich Harrer, aki az 1939-ben járt a Himaláján és akinek a könyvéből (Hét év Tibetben) 1997-ben filmet is forgattak Brad Pitt főszerepében. Az a tény, hogy ez a film itt játszódott, nagy mértékben hozzájárulhatott ahhoz, hogy idevonzza az utazókat a világ minden tájáról.

Tibet

Harrer  annak idején egyike volt annak a kevés európainak, aki Tibetben járt, de nem ő volt az első, mint ahogy azt sokan gondolják. 1329-ben a ferences Odorico da Pordenone, mint első európai utazó látogatott el Tibetbe. Ezek után három évszázadon keresztül nem jött senki egészen a 17. századig, amikor néhány katolikus szerzetes látogatott el ebbe a távoli, elszigetelt országba. Ezek után Qianlong kínai császár (1736-1796) megtiltotta, hogy bárki Európából betegye oda a lábát. Ennek a tilalomnak már vége, úgyhogy Tibet újra elérhető.

Tibet

Tibet egyik legérdekesebb városa Lhasa, ami egyben az ország egyik legfontosabb vallási központja is. Ha ebbe a városba érkezünk, nem ritka a vörös ruhás tibeti szerzetesek látványa. A város egyik fő látványossága az az impozáns palota, ami egykor a Dalai Láma lakhelye volt. Az építmény 130 méter magasan emelkedik a város fölé, mert egy hegy oldalába építették. A palota 999 szobával rendelkezik és az UNESCO világörökség része.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Rund Um

Rund Um vitorlás verseny történet 1998 óta Rund Um élőben is nyomon követhető az... Tovább

Esküvőhelyszín Budapest

A nagy napra megtalálni a megfelelő helyszínt nem egyszerű, hiszen rengeteg szempontot... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 128

Átlagos értékelés: 4.9

utazás