Kanadai zsűri értékeli Tihany természeti kincseit

Tihany versenybe szállt a világ legszebb faluja megmérettetésen

CsA
hirdetes

Tihany az utóbbi időben számos elismerést szerzett hazai és külföldi körökben egyaránt. Tihany községe újra megmérettetésen találja magát, hiszen idén esélyes a világ legszebb kisvárosa cím elnyerésére is. A legszebb faluk nemzetközi versenyének részleteit összefoglaltuk cikkünkben!

Tihany

Kanadai székhelyű verseny

Idén Tihany egy kanadai székhelyű verseny döntőse lett a kistelepülések között számos gyönyörű kisvárossal egyetemben. A versenyt a Communities in Bloom (CiB) nonprofit szervezet működteti, amely elkötelezett a környezeti felelősségvállalás és a kisvárosokban élők közösségi részvételének elősegítése mellett.

 

Tihany megkapta az üzenetet egyenesen Kanadából. A szervezők üzenetükben felszólították a kisvárost, hogy tegyék rendbe a környezetet, hiszen június 21-én érkezik a zsűri két tagja, a kanadai Berta Briggs és az amerikai Karin Rindal. Értékelni fogják az önkormányzat munkáját, a tihanyi közösséget, a falu tisztaságát, környezetvédelmi tevékenységét, örökségeinek védelmét, a zöldterületeket, parkokat, virágokat és az egész tájképvédelmet. Magyarországról a nagyvárosok kategóriája döntősei között Szentes is helyet kapott.

hirdetes

 

Tihany legnagyobb ellenfelei a megmérettetésen a következő kisvárosok lesznek:

 

Fogo-sziget, Kanada

 

Fogo-sziget

 

Pomaretto, Olaszország

 

Pomaretto

 

Usk, Wales

 

Usk

 

Birdhill, Írország

 

Birdhill

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Balaton érdekességek utazás verseny
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.