Titokzatos mélytengeri lény - Az Oceaneering olajtársaság mélytengeri kamerája különös lényt rögzített 723 méter mélyen a Brit-szigetek közelében. A YouTube-ra feltöltött videón látható lényről milliók találgatták, mi is lehet valójában. Ez a rejtély most

hirdetes

Titokzatos mélytengeri lény

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Oceaneering olajtársaság mélytengeri kamerája különös lényt rögzített 723 méter mélyen a Brit-szigetek közelében. A YouTube-ra feltöltött videón látható lényről milliók találgatták, mi is lehet valójában. Ez a rejtély mostanra már megoldódott.

Titokzatos mélytengeri lény
 

Mi ez a lény?

 
Mostanra kiderült, hogy a barna-szürke óriás lény egy ritka medúza nemzetséghez tartozik, a Deepstaria enigmatica egyik példánya. Utoljára 1966-ban észlelték a medúzát 723 méteres mélységben.
 
mélytengeri medúza
 
„A videón látható, ahogy a medúza mozog, és belülről kifelé halad” – magyarázta Craig McClain, a Nemzeti Evolúciós Szintézis Központ biológusa a Daily Mailnek. A kis csomók, melyek az állaton láthatóak, a nemi szervei. A különleges felvételt egy speciális víz alatti kamerával rögzítették egy olajtársaság megbízásából, a Brit-szigetek közelében, egy olajfúró toronynál. Természetesen ötletekből nem volt hiány, a bálnaplacentától a műanyag ponyváig, illetve a mélytengeri szörnyig minden felmerült az emberekben.
hirdetes
 
 
„Ez a táskaformájú állat ilyen méretben nagyon ritkán látható élve. Normális körülmények között ez a fajta medúza az Atlanti-óceán déli részén őshonos." – tette közzé Steven Haddock, a kaliforniai Monterey Bay Aquarium biológusa. 
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Fonyód Bélatelep Önkormányzat Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Bélatelep Önkormányzat... Tovább

Halzolás

A halzolás meghatározását lásd a perdülés szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes