Tomai Balázs a kanadai vb-n eddigi pályafutása csúcsát érte el - MVSZ

hirdetes

Tomai Balázs szerint a kanadai vb-n eddigi pályafutása csúcsát érte el

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hazaérkezett Kingstonból Tomai Balázs. A magyar vitorlázó a Laser Standard hajóosztályban szerzett kvótát Magyarországnak a kanadai világbajnokságon. Tomai pályafutása csúcsának tartja azt, hogy megszerezte a sportág második kvótáját a 2016-os riói olimpiára.

Tomai Balázs

„Fárasztó versenyen vagyok túl. Kevés hét napos verseny van egy szezonban, ez ilyen volt, összesen 13 futammal. Számomra a selejtező volt a döntő, hiszen ott dőlt el, hogy bejutok-e az Arany csoportba, vagy sem” – nyilatkozta hazaérkezése után Tomai Balázs, aki végül a vb-n az olimpia kvótával nem rendelkező nemzetek között a hetedik helyet szerezte, meg, ezzel eldőlt, hogy a Magyarországnak a Finn dingis Berecz Zsombor kvótája után a Laser Standard hajóosztályban is van indulási joga a riói nyári játékokra.

Tomai Balázs

„A tavalyi világbajnokságon mindez nem jött össze, azóta gőzerővel készültem erre a vb-re. Kimondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült.” – tette hozzá.
 
Ebben a hajóosztályban a 2014-es tavalyi santanderi vb-n 23 kvótát osztottak, Kingstonban pedig újabb kilenc indulási jog sorsa dőlt el.

Forrás: MVSZ

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 214

Átlagos értékelés: 4.8

hajó