Aki igazán különleges galériába szeretne ellátogatni, annak ajánljuk az Uffizi Galériát, melybe csak a legnagyobb alkotók legnevesebb alkotásai kerülhettek.

hirdetes

Látogass el az Uffizi Galériába!

Kerekes Orsolya
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Aki igazán különleges galériába szeretne ellátogatni, annak ajánljuk az Uffizi Galériát, melybe csak a legnagyobb alkotók legnevesebb alkotásai kerülhettek.

Látogass el az Uffizi Galériába!

 

 

 

 

 

 

 

hirdetes

 

 

Az Uffizi története

 
Lassan már fél évezrede, hogy Cosimo de’ Medici udvari építésze és egyben korának legnagyobb festője, Giorgio Vasari megtervezte a ma Uffizi galériaként ismert firenzei palotát. Az uffizi szó egyébként olaszul hivatalt jelent és azért viseli a galéria ezt a nevet, mert eredetileg egy részét hivatali épületnek, közigazgatási helyszínnek szánták.
 

A legek galériája

 
Az Uffizi filozófiájának érdekességei, hogy már a kezdetektől megnyitották a galéria kapuit az érdeklődők előtt és az értékes gyűjteménybe kifejezetten csak a legnagyobb alkotók legnevesebb alkotásai kerülhettek. A 16. században jelentősen bővült a gyűjtemény, így az épületben újabb és újabb helyiségeket kellett biztosítani a művészi darabok elhelyezésére.
 
Uffizi Galéria
 

A gyűjtemény állapota

 
A II. világháború jelentősen megviselte a több évszázados gyűjteményt. Szerencsére a hadakozás után Filippo Rossinak, az Uffizi akkori igazgatójának köszönhetően, a műtárgyak nagy része visszakerült, köztük az Uffizi egyik Tribuna-teremben található büszkesége is, a Medici Vénusz.
 
Medici Vénusz
 
 
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
múzeum

Szótár

EGIS Vizisporttelep Csopakon

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található az EGIS Vizisporttelep... Tovább

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes