Ezért süllyedt el a Titanic!

hirdetes

Valójában ezért süllyedt el a Titanic?

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A Titanic elsüllyedését szokás minden idők legnagyobb hajókatasztrófájának nevezni. Pedig ha „csak” pusztán az áldozatok számából indulunk ki, akkor „csupán” az ötödik helyet foglalja el a listán.

A Titanic és az ő süllyedése

 

Hogy miért is gondolják akkor, hogy ez a legnagyobb katasztrófa? Talán mert a hajó híre megelőzte a magát a járművet. A kor legnagyobb luxus óceánjárója volt, ami ráadásul röviddel az első útjának megkezdése után jéghegynek ütközött és tragikus módon elsüllyedt. 5 nappal az első út megkezdése után történt a tragédia, máig ismeretlen okok miatt. 

 

 

Azóta számtalan történet és legenda kapott szárnyra miatta. A figyelmetlenség, az emberi hanyagság és a jéghegy visszatérő motívum, melyben minden elképzelés megegyezik.Most viszont egy újabb elmélet is szárnyra kapott. Nézzük hát meg, hogy mi a legújabb elmélet.

hirdetes
A Titanic és az ő süllyedése

 

A legújabb kutatások szerint a hajó oldalfala jóval gyengébb anyagból készült, mint a többi része és az egyébként elvárható- ez is okolható a tragédiáért tehát. Hogy mire hivatkoznak ezen megállapításakor? Korabeli filmanyagok és feljegyzések szolgáltatják az alapokat az elmélethez.

 

hirdetes

A költséghatékonyság és a spórolás itt is felmerült, mint lehetséges indok. A kutatás megállapítja: különböző összetételű és minőségű szegecseket használtak fel anno a hajó oldalát borító acéllapok rögzítéséhez. Ezért is történhetett meg az, hogy a hajó oldala sérült meg az ütközés során, mert az jóval gyengébb volt, mint a többi része.

A Titanic és az ő süllyedése

 

Újabb érdekes elmélet ez tehát, de a teljes igazságot valószínűleg soha nem fogjuk megtudni. Addig is itt egy felvétel, a tények rögzítése végett, ami a szomorú végeredményt hivatott nyugtázni. A Titanic örök foglya marad a saját hullámsírjának. 

 

(fotók forrása: mult-kor.hu, videó forrása: vitorlazas ponthu youtube

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Caleb Paine

Caleb Paine Caleb Paine Jorge Zariffal együtt napjaink Junior Finnes... Tovább

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 212

Átlagos értékelés: 4.9

hajó tenger,óceán