Új élményparkot építenek Siófokon

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Új élményparkot építenek Siófokon

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Új élményparkot építenek Siófokon


2021/01/21
VN

Siófok a Balaton valóságos fővárosa, itt szinte a nyár minden napján csakúgy pezseg az élet. Nemcsak nagyon jó strandjai vannak, hanem sok-sok egyéb programlehetőség is van. Kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatják a nekik tetsző élményeket itt, de ha ez nem lenne elég, akkor újabb fejlesztésbe kezdenek, élményparkot, tanösvényt, valamint bemutatótermeket létesítenek egy nagyszabású fejlesztés keretén belül a Töreki városrézben.

Élménypark Siófokban

Élmények Siófokon

Siófoot azt hiszem senkinek sem kell bemutatnom, hiszen a kereskedelmi szálláshelyek 2019-es összesített vendégéjszakaszáma alapján a 6. legnépszerűbb üdülőtelepülés, de mégis megteszem. Siófok egy kikötő- és üdülőváros Somogy megye északkeleti részén, a Siófoki járás székhelye, a Balaton-part legnépesebb és legnagyobb területű, Somogy megye második legnépesebb települése. Az 1950-es megyerendezésig, a város a Sió-tól nyugatra elterülő része Somogy vármegyéhez, a keletre fekvő terület pedig Veszprém vármegyéhez tartozott. Siófokról nagyon megoszlanak a vélemények, Siófokkal két dolgot lehet csinálni, szeretni, vagy nem szeretni. Vannak, akik valósággal rajonganak érte, nyüzsgő légköre miatt, és vannak, akik ki nem állhatják, mert szerintük nem ez az igazi Balaton. Bárhogy is legyen Siófok a Balaton szerves része, épp úgy, ahogy a 8. kerület nélkül sincsen Budapest, Siófok nélkül sincsen Balaton. Siófoknak számtalan előnye van, nemcsak a pörgős éjszakai élet, és az aranypart, hanem megannyimás is, amit ebben cikkünkben fejtettünk ki részletesen: Idén Siófokra megyek nyaralni, mi van ott, segítsetek?! Programok, nevezetességek?

 

Élménypark Siófokon

Siófokon egyébként is rengeteg mindent lehet csinálni, de jó hír, hogy ezentúl még többet lehet, ugyanis egy nagyszabású fejlesztés indulhat. Vízbázisvédelem és tudatos vízfelhasználás a klímaváltozás korában címmel, szemléletformálási céllal indított projektet a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt., megközelítően 150 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. Ennek részeként Vizek háza néven élménypark és tanösvény létesül, valamint bemutatóterem várja majd az érdeklődőket Siófok Töreki városrészében. Az ország területileg legnagyobb vízközmű-szolgáltatója – amely 378 településen 838 ezer ember ivóvízellátását biztosítja, 211 településen pedig a szennyvíz elvezetéséről és tisztításáról is gondoskodik – a Siófok-Törekit érintő projekt mellett óvodák, iskolák és más önkormányzati intézmények részére színes programok, nyílt napok, interaktív foglalkozások megtartását is tervezi, laboratóriumaiban bemutatókat tart, és vízvédelmi témájú pályázatokat hirdet – írja a magyarnemzet.hu.

 

Ha már Siófok, akkor nézzétek meg ezeket a csodás nyáridéző képeket is! Kattintsatok a képre, lapozzatok, és likeoljátok a kedvenceiteket! Megosztani se felejtsétek el a hírt másoknak! 


 


Balaton érdekesség utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Luvgierig

Luvgierig - a szél felé forduló hajót hívjuk így

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása.

Russel Coutts

 Russel Coutts Russel Coutts Új Zélandon, Wellingtonban született 1962. március...

Balatonalmádi Társasüdülő Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Almádi Társasüdülő...

Halzolás

A halzolás meghatározását lásd a perdülés szótárszónál.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.