Új Balatoni járművek készülőben: Hajófelújítások és hajóvásárlások a Bahartnál

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Új Balatoni járművek készülőben: Hajófelújítások és hajóvásárlások a Bahartnál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Új Balatoni járművek készülőben: Hajófelújítások és hajóvásárlások a Bahartnál


2021/12/03
VN

 A Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az idén 200 millió forintot fordított és jövőre is hasonló összeget tervez a 16 menetrendi hajóból és négy kompból álló flottájának korszerűsítésére, miközben két új komp és két új katamarán gyártása is folyamatban van 5,7 milliárd forint értékben - nyilatkozta Veigl Gábor, a társaság vezérigazgatója az MTI megkeresésére csütörtökön.

Új Balatoni járművek készülőben

A korszerű Balatoni hajózásért

 A hajókorszerűsítéseknek köszönhetően jövőre egységes műszaki állapotú és arculatú lesz a Bahart hajóflottája - jelezte a cégvezető. Beszámolója szerint idén a cég zászlóshajójába, a Szent Miklósba új, korszerű motorok kerültek, megújult a belső utastér és a büfé is. A legnagyobb, 600 fős utaskapacitással rendelkező Füred katamarán frissen festve, új belsővel és büfékkel szállította az utasokat. A szezonkezdetre a Fonyód és Lelle motoros, valamint a 130 éves nosztalgiahajók, a Helka és a Kelén felkészítése is megtörtént.
   

Jövőre a környezetvédelem is kiemelt szerepet kap a balatoni hajózásban

A jövő évről a vezérigazgató elmondta, a környezetvédelmi és üzemanyag-fogyasztási motorkorszerűsítések mellett a Szigliget hajón, a Badacsony katamaránon és a 95. születésnapjára készülő Tünde nosztalgiahajón is megkezdődik a modernizáció. Jövőre nagy hangsúlyt kap a programválaszték és az utastájékoztatás fejlesztése, a menetrendek optimalizálása, és bevezetik az online jegyvásárlási lehetőséget. A vezérigazgató korábbi tájékoztatása szerint az elmúlt években több elavult vízibuszt is kivontak a forgalomból, és még kettőt terveznek kivonni. Egy új hajót vásároltak, és a várakozások szerint a jövő szezonra elkészül a két új komp és két új katamarán. További hajók vásárlásáról a jövőben döntenek.
   

Fejlődik a Balatoni hajózás

A két révkikötő előzetesen 3-4 milliárd forintosra tervezett felújításával kapcsolatban Veigl Gábor elmondta, az engedélyezési és kivitelezési tervekre kiírt első közbeszerzési pályázat sikertelen lett a beérkezett túl magas ajánlatok miatt, így hamarosan újabb tendert ír ki a Bahart a munkára. Az állami többségi tulajdonban lévő, 10,6 milliárd forintos jegyzett tőkéjű hajózási társaság fejlesztéseire 6,6 milliárd forint áll rendelkezésre állami tőkeemelésből, ezt egészítik ki a saját forrásai, így összességében több mint 10 milliárd forintot fordíthat ilyen célokra a következő években - mondta a vezérigazgató. "A fejlesztések történelmi léptékűek, a kormány támogatásának köszönhetően új korszak kezdődik a balatoni hajózásban" - tette hozzá.

   

Kiemelkedő teljesítményt produkáltak

A világjárvány hatásairól szólva elmondta, a tavalyi 3,3 milliárd forintos árbevételnél az idén többet, 3,6 milliárd forintot remélnek. Tavaly a 2019-es, rekordévhez képest a komp forgalma 90 százalékra, a személyhajóké 75 százalékra esett vissza, de a kiesést csaknem teljesen kompenzálni tudták vízépítési munkákkal. Az ingatlanértékesítéseknek köszönhetően kiugró, több mint egymilliárd forint eredménnyel zárták az elmúlt évet. Az idei év teljesítményéről annyit mondott, a vártnál kedvezőbben alakult a hajók és a komp utasforgalma is, nemrég köszönthették a kétmilliomodik utasukat, ami azt is jelenti, hogy a kompforgalomban 24 éves rekord dőlhet meg az év végéig a hajózási társaság történetében.

 


Balaton érdekesség hajó hírKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hajólevél

A hajólevél a hajó forgalmi okmánya.

Temetkezési biztosítás

Temetkezési biztosítás - nincs annál nagyobb fájdalom, mint mikor elveszítjük szerettünket....

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél...

Balanszkormány

A balanszkormányon a kormány forgástengelye nem a kormánylap belépőélén, hanem hátrább...

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club

Balatonalmádi - Almádi Yacht Club - Tudnivalók A  saját használatú klubkikötőben...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.