Új ötlet a Balatonnál

hirdetes

Új ötlet a Balatonon- ebből még nagy vita lehet!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

"Ebből még nagy baj lehet"-fogalmazott egy Balaton melletti település polgármestere egy új javaslatra, melyet a térség főépítésze vetett fel.

Új ötlet a Balatonnál

Megelégelte a Balaton főépítésze a vízpart kisajátítását. Nem magyarázható nagyon mással, hogy a magánházaknak és szállodáknak a következő kérdéssel kell hamarosan foglalkozniuk: vagy extra adót fizetnek vagy felajánlják sétánynak ingatlanuk egy részét a későbbiekben. Hogy miért akarják ezt  bevezetni? Így próbálnák újra közterületté tenni a vízpartot.

 

Ahogy arra lehetett is számítani, óriási felháborodás lett az ötletből. Ahogyan több balatoni polgármeter fogalmazott, a főépítész “Darázsfészekbe nyúlt”. A Somogy megyéért és a balatoni kiemelt üdülőkörzetért felelős állami főépítész javaslata szerint az extra adót azzal lehetne kiváltani, ha a part menti ingatlan tulajdonosa ingyen leadna 20-50 métert a telkéből közcélú sétánynak.

hirdetes

 

A következő oldalon további részleteket olvashatnak a tervezetről!

Új ötlet a Balatonnál

 

A Balaton 195 kilométeres partvonalának jelentős része az emberek elől elzárt terület, Balatonvilágos partjának például mindössze négy százaléka a településé. Tehát a terület nagyságához mérten nagyon kevés emberre és tulajdonosra vonatkozna az adó.

 

Egy elképesztő adat ezzel akpcsoaltban: egy korábbi felmérés szerint 95 magántelket kellene kisajátítania az államnak ahhoz, hogy biztosítani lehessen minden településen a Balaton-törvény által előírt 30 százaléknyi szabad parti sávot. Az érintett ingatlanok többsége ugyanakkor állami tulajdonban van. Joggal tehetjük tehát fel a kérdést, hogy akkor most hogy is van ez?

hirdetes

 

Épp ezért a főépítész szerint az állam járhatna elöl jó példával. Szerinte  elsőként az állami területekből kellene „levágni” azért, hogy körbejárható legyen a Balaton. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ezzel az üggyel. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Pozíciólámpa

 Napnyugtától napkeltéig, menetben használandó jelzőlámpa. Tovább

Új építésű lakás Herceghalom

Miért kiváló választás egy új építésű lakás Herceghalmon? Herceghalom a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 204

Átlagos értékelés: 4.7

Balaton