Új ötlet a Balatonnál

hirdetes

Új ötlet a Balatonon- ebből még nagy vita lehet!

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

"Ebből még nagy baj lehet"-fogalmazott egy Balaton melletti település polgármestere egy új javaslatra, melyet a térség főépítésze vetett fel.

Új ötlet a Balatonnál

Megelégelte a Balaton főépítésze a vízpart kisajátítását. Nem magyarázható nagyon mással, hogy a magánházaknak és szállodáknak a következő kérdéssel kell hamarosan foglalkozniuk: vagy extra adót fizetnek vagy felajánlják sétánynak ingatlanuk egy részét a későbbiekben. Hogy miért akarják ezt  bevezetni? Így próbálnák újra közterületté tenni a vízpartot.

 

Ahogy arra lehetett is számítani, óriási felháborodás lett az ötletből. Ahogyan több balatoni polgármeter fogalmazott, a főépítész “Darázsfészekbe nyúlt”. A Somogy megyéért és a balatoni kiemelt üdülőkörzetért felelős állami főépítész javaslata szerint az extra adót azzal lehetne kiváltani, ha a part menti ingatlan tulajdonosa ingyen leadna 20-50 métert a telkéből közcélú sétánynak.

hirdetes

 

A következő oldalon további részleteket olvashatnak a tervezetről!

Új ötlet a Balatonnál

 

A Balaton 195 kilométeres partvonalának jelentős része az emberek elől elzárt terület, Balatonvilágos partjának például mindössze négy százaléka a településé. Tehát a terület nagyságához mérten nagyon kevés emberre és tulajdonosra vonatkozna az adó.

 

Egy elképesztő adat ezzel akpcsoaltban: egy korábbi felmérés szerint 95 magántelket kellene kisajátítania az államnak ahhoz, hogy biztosítani lehessen minden településen a Balaton-törvény által előírt 30 százaléknyi szabad parti sávot. Az érintett ingatlanok többsége ugyanakkor állami tulajdonban van. Joggal tehetjük tehát fel a kérdést, hogy akkor most hogy is van ez?

hirdetes

 

Épp ezért a főépítész szerint az állam járhatna elöl jó példával. Szerinte  elsőként az állami területekből kellene „levágni” azért, hogy körbejárható legyen a Balaton. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz ezzel az üggyel. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Balaton

Szótár

Turbófeltöltő azonosítása

A turbófeltöltők azonosítása fontos pontja a szervizelésnek, mivel a turbófeltöltők ára... Tovább

Cunningham

Cunningham – a nagyvitorla elsõ élének feszítésével a vitorla öblösségének helye... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes