Egy repülő, amivel egy óra alatt eljuthatunk Londonból New Yorkba

hirdetes

Ezzel az új repülővel egy óra alatt eljuthatunk Londonból New Yorkba

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Még csak most szabadalmaztatták, még nem tudni, hogy megvalósul-e, de ha igen, akkor ezzel a rakétához hasonlító repülővel egy óra alatt Londonból New Yorkba juthatunk.

Repülő

Az Airbus egy olyan repülőgépet szabadalmaztatott, amiről az emberiség eddig csak álmodott és amivel eddig talán csak a mozivásznon találkozhattunk. Hogy mikor fog megvalósulni, az egy nagyon jó kérdés, hisz most ezer más problémája van a világnak, de ha egyszer valóság lesz, akkor akár egy óra alatt is elrepülhetünk Londonból New Yorkba!

 

2003-ban vonták ki a forgalomból a Concorde repülőgépeket, amik három és fél óra alatt voltak képesek megtenni ezt az utat. Jelenleg 7-8 órába telik átrepülni a tengeren túlra, ami igencsak lassú. De ezzel az újfajta repülővel ezt az időd 6-7 órával is megrövidíthetik, ami elképesztő. A deltaszárnyakkal és behúzható hajtóművekkel felszerelt gép a hangsebesség 4,5-szeresére lenne képes – írja a Flight Club. Már első ránézésre is egy rakétához hasonlít, de ez nemcsak a kinézetére igaz: háromféle hajtóművel rendelkezik: két sugárhajtómű működne közre a vízszintes felszállás közben, függőleges szakaszban pedig egy rakétamotor hajtaná, utazómagasságban pedig két torlósugár-hajtómű.

Repülő

Bár még egyáltalán nem lehetünk benne biztosak, hogy sikerül megvalósítani ezt a repülőgépet, főleg a Concorde bukása után, amit egy repülőgép-baleset okozott 2000-ben Párizsban. A tragédia során 113 ember vesztette életét.

 

Az Airbusnak egyedül akkor van esélye, ha nemcsak utas szállításra, hanem katonai célokra is használják.

 

És hogy mi a különbség a Concorde és az új repülőgép között? Ez a repülő sokkal kisebb, ugyanis a Concordeval ellentétben, ami 100 utas befogadására képes, itt csak 20 utas fér el. Ez is arra utal, hogy csak a leggazdagabbak vehetik majd igénybe. A repülőgép speciális ülésekkel lesz felszerelve a nagyobb kényelem érdekében. Ha már lúd, akkor legyen kövér.

Forrás: Origo

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonőszöd Kormányüdülő Kikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Kormányüdülő kikötője... Tovább

Kimm

Kimm - sarkos építésû hajóknál a fenék síkjának és az oldal síkjának találkozása Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 192

Átlagos értékelés: 4.9

autó