Újra elérkezett a Csabai kolbászfesztivál!

hirdetes

Újra elérkezett a Csabai kolbászfesztivál!

Komjáti Péter
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Jelenleg 17. alkalommal kerül megrendezésre a békéscsabai Városi Sportcsarnokban a híres-nevezetes Csabai kolbászfesztivál október 24-27 között, amely a 2009-es évben a magyarországi fesztiválok közül egyedüliként nyerte el a kiváló minőségű gasztronómiai fesztivál címet.

 

Újra elérkezett a Csabai kolbászfesztivál!

Ahogy azt sokan tudják a csabai kolbász világhírű hugarikumnak számít, amit nemcsak Magyarországon, de még külföldön is népszerű csemegeként tartanak számon, így méltó ahhoz, hogy egy effajta rangos fesztivál szóljon róla. Az ország egyik legkimagaslóbb eseményének számító fesztivált 1997 óta minden évben megrendezik, mely jelentős turisztikai vonzerővel bír a külföldi kolbászfogyasztók körében is. A rendezvény során többnyire a csabai kolbász különleges készítésén, a kolbászvásáron és a disznótoros tradíciókon lesz a hangsúly, amit még egy fenomenális borvigadalom is kiegészít majd különféle pincészetek remek boraival. A jókedvű evés-ivást nem lehetne elképzelni zene nélkül, így a fesztivál jó hangulatáról olyan híres előadók és zenekarok gondoskodnak, mint Demjén Ferenc, Pál Dénes, a Tankcsapda, a Rockforce, a Parabola, a Magna Cum Laude és még sokan mások.

hirdetes

Továbbá a fesztivál keretein belül megrendezik még az Élelmiszer és Mezőgazdasági kiállítást is, amelyen teljes mértékben a dél-alföldi régió élelmiszeripari és mezőgazdasági termékei lesznek majd a középpontban.

 

 

Ha esetleg valaki úgy dönt, hogy szívesen vinne haza kóstolóba egy kis csabai kolbászt, akkor arra is lesz lehetőség, ugyanis a kolbászvásáron több hazai termelőtől lehet majd vásárolni.

hirdetes

Sőt a kolbászkészítő versenyeken a kilátogatók számára lehetőség nyílik, hogy megmérettessék magukat. Egyszóval a vendégek számtalan program közül válogathatnak a négy nap során, tehát mindenképp érdemes kilátogatni erre a fergetegesnek ígérkező fesztiválra.

 

A szervezők mindenkit szeretettel várnak!

 

Helyszín: Városi Sportcsarnok, Gyulai út 12.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Nautic 12 cruiser vitorlás hajó

Méretek Tervező::                    ... Tovább

Árkádia Hotel Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Árkádia Hotel kikötője.... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 226

Átlagos értékelés: 5.0