Japánban az emberek szó szerint kidőlnek a fáradtságtól, annyit túlóráznak

hirdetes

Alvó emberek az utcán - mindez a túlhajszoltság miatt

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Japánban nem ritka jelenség az, hogy a munkából hazafelé igyekvő emberek leülnek valahová és egyszercsak úgy maradnak - mert elaludtak. Az országban heti 40 óra a hivatalos munkaidő, viszont sokan túlhajszolják magukat, aminek ez az eredménye.

A munka miatti túlhajszoltság következménye

Adrian Storey, művésznevén Uchujin egy olyan jelenséget örökített meg, ami elég nagy problémát okoz Japánban – ez pedig a munka miatti túlhajszoltság. A képeken utcákon, tereken és különféle lehetetlen helyeken alvó embereket láthatunk, akik viszont nemcsak pózolnak, hanem tényleg elaludtak. A japán városokban elég gyakran találkozhatunk ezzel a jelenséggel, különösen akkor, amikor az emberek munkából mennek hazafelé.

 

A munka miatti túlhajszoltság következménye

A munka miatti túlhajszoltság problémája viszont nem merül ki csak annyiban, hogy a fáradt dolgozók kiterülnek a padokon, vagy hátradőlnek a lépcsőn és végül úgy maradnak. Ezek a random pihenők sokszor balesetekkel is járnak, amik nem egyszer halálos kimenetelűek. Évente ezrek halnak meg ilyen abszurd balesetekben. A japánok még egy külön szót is kitaláltak a munkahelyi túlterheltség miatti halálra: karosinak nevezik.

 

A munka miatti túlhajszoltság következménye

Japánban 40 óra a törvényes munkaidő, de sokszor a dolgozók egyszerűen túlvállalják magukat, vagy pedig nincs kötött munkaidejük és sokat túlóráznak. De nem ritka az se, hogy valaki több munkahelyen is dolgozik, így pedig még szép, hogy kimerül. A karosi a 90-es évek óta van jelen, amikor is az ország gazdaságilag összeomlott és ujjá kellett szerveződnie. Japánban a munkavállalók negyede több mint 50 órát dolgozik, 10 százaléka pedig 60 óránál is többet.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás
hirdetes