Japánban az emberek szó szerint kidőlnek a fáradtságtól, annyit túlóráznak

hirdetes

Alvó emberek az utcán - mindez a túlhajszoltság miatt

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Japánban nem ritka jelenség az, hogy a munkából hazafelé igyekvő emberek leülnek valahová és egyszercsak úgy maradnak - mert elaludtak. Az országban heti 40 óra a hivatalos munkaidő, viszont sokan túlhajszolják magukat, aminek ez az eredménye.

A munka miatti túlhajszoltság következménye

Adrian Storey, művésznevén Uchujin egy olyan jelenséget örökített meg, ami elég nagy problémát okoz Japánban – ez pedig a munka miatti túlhajszoltság. A képeken utcákon, tereken és különféle lehetetlen helyeken alvó embereket láthatunk, akik viszont nemcsak pózolnak, hanem tényleg elaludtak. A japán városokban elég gyakran találkozhatunk ezzel a jelenséggel, különösen akkor, amikor az emberek munkából mennek hazafelé.

 

A munka miatti túlhajszoltság következménye

A munka miatti túlhajszoltság problémája viszont nem merül ki csak annyiban, hogy a fáradt dolgozók kiterülnek a padokon, vagy hátradőlnek a lépcsőn és végül úgy maradnak. Ezek a random pihenők sokszor balesetekkel is járnak, amik nem egyszer halálos kimenetelűek. Évente ezrek halnak meg ilyen abszurd balesetekben. A japánok még egy külön szót is kitaláltak a munkahelyi túlterheltség miatti halálra: karosinak nevezik.

 

A munka miatti túlhajszoltság következménye

Japánban 40 óra a törvényes munkaidő, de sokszor a dolgozók egyszerűen túlvállalják magukat, vagy pedig nincs kötött munkaidejük és sokat túlóráznak. De nem ritka az se, hogy valaki több munkahelyen is dolgozik, így pedig még szép, hogy kimerül. A karosi a 90-es évek óta van jelen, amikor is az ország gazdaságilag összeomlott és ujjá kellett szerveződnie. Japánban a munkavállalók negyede több mint 50 órát dolgozik, 10 százaléka pedig 60 óránál is többet.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Palstek

  Csathurok, az egyik leggyakoribb vitorláscsómó (névadója: Stekk Pál legendája). Tovább

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas) Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 176

Átlagos értékelés: 4.7

utazás