Lenyűgöző üvegpalota, ahonnan belátni egész New York-ot

hirdetes

Üvegpalota, ahonnan belátni egész New York-ot

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ha valaki a luxuskörülmények mellett egy kicsit többre vágyik, akkor ezt az üvegpalotát neki találták ki, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik egész New Yorkra.

Üveg

El tudnátok képzelni, hogy egy olyan lakásban ébredjetek minden nap, amit teljes egészében üvegablakok vesznek körül? New York egyik legfelkapottabb városrészén, TriBeca-ban épp egy ilyen otthont kínálnak eladásra 48 millió dollárért. A lakás körülbelül 700 négyzetméteres és hatalmas belmagasságokkal rendelkezik, ami azért jó, mert így még több természetes fény áramlik a különböző helyiségekbe. Bár néha a jóból is megárt a sok és nem minden embernek az a legnagyobb álma, hogy egy üvegpalotában lakjon New York felett, viszont ahhoz kétség se fér, hogy azért nem éreznénk rosszul magunkat benne.

 

Éjszaka például így néz ki:

Éjszaka

Üveg

A lakás az óriási üvegablakok beépítése előtt nem volt ennyire drága. Az üvegpalotát James Carpenter építész tervezte, aki szinte mindenre gondolt. Az üvegablakok úgy lettek kialakítva, hogy visszaverjék a fényt. Talán ez az egyik legfontosabb szempont egy ilyen lakás megtervezésénél, hisz hiába a gyönyörű panoráma, ha az ember napszúrást kap. Arról nem is beszélve, hogy a nyári hőségtől amúgy is azok szenvednek a legjobban, akik a legfelsőbb emeleten laknak, és ha az ember belegondol, ezt a szenvedést senki se szeretné megsokszorozni. Viszont ezek az üvegek a fény visszaverésével hőszigetelnek, szóval az ott lakóknak nem a kánikula lesz a legnagyobb ellenségük.

Üveg

A lakás egyébként hatalmas helyiségekkel rendelkezik. Az összes közül a nappali a legnagyobb, ezen kívül van még négy hálószoba. A fürdőszoba sem egyszerű: minden van benne, ami az ember kényelmét szolgálja: gőzfürdő, szauna és persze jakuzzi, ami szinte minden luxusotthonnak az alaptartozéka. Ha lenne 48 millió dollárom, biztos a fürdőszoba lenne az első, amit kipróbálnék.

 

Az emeletre szintén üveglépcsők vezetnek fel, ami szerintem lenyűgöző:

Üveglépcső

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Kitisztázás

Az összegubancolódott kötél vagy vitorla kibogozása. Tovább

Business formal

Manapság egyre több helyen találkozhatunk a dress code fogalmával, bár tény, hogy ezzel... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 202

Átlagos értékelés: 4.7

kreatív