A természet különleges ereje: Az Üvegpart

hirdetes

Üvegpart – A természet különleges ereje

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az biztos, hogy nem sok ehhez hasonló jelenség létezik, amit nem emberi kéz, hanem természet alkotott. Az üvegpart a világon egyedülálló látványosság.

Üvegpart Kaliforniában

Az Üvegpart Kaliforniában, Fort Bragg város mellett található. A színes tengerpart látogatottságát nem a kelleme​s fürdőhelyének köszönheti, hanem a part különleges szépségének.

Üvegpart Kaliforniában

A 20. század elején Kaliforniában a környezetvédelem igencsak gyerekcipőben járt még, a szelektív hulladékgyűjtést sem ismerték még, ezért Fort Bragg lakói a háztartási hulladékokat, a roncsautókat és minden szemetet a vízbe vagy egyszerűen a tengerpartra dobták. A folyamat megfékezhetetlennek látszott, így a partot tönkre tették, úgymond szemétteleppé alakították.

 
Üvegpart Kaliforniában

A környezetszennyezés miatt a város vezetői a 60-as évek elején lezárták a partot, majd megpróbálták elszállítani a lerakott hulladékhalmokat. Azonban rengeteg üvegszilánk került az óceánba, a homokba és a kövek közé, ezt pedig lehetetlenség volt teljesen eltávolítani.

Üvegpart Kaliforniában

A Glass Beach-en még így is tömérdek üvegszilánk maradt, de az évtizedek során a szélnek és víznek köszönhetően a szilánkok apró üvegkavicsokká alakultak. Mára már a gyönyörű színben pompázó apró, átlátszó kis kövek turista látványossággá varázsolták Fort Bragg partját.

Üvegpart KaliforniábanÜvegpart Kaliforniában
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 105

Átlagos értékelés: 5.0

utazás