A természet különleges ereje: Az Üvegpart

hirdetes

Üvegpart – A természet különleges ereje

Gyuris Lilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az biztos, hogy nem sok ehhez hasonló jelenség létezik, amit nem emberi kéz, hanem természet alkotott. Az üvegpart a világon egyedülálló látványosság.

Üvegpart Kaliforniában

Az Üvegpart Kaliforniában, Fort Bragg város mellett található. A színes tengerpart látogatottságát nem a kelleme​s fürdőhelyének köszönheti, hanem a part különleges szépségének.

Üvegpart Kaliforniában

A 20. század elején Kaliforniában a környezetvédelem igencsak gyerekcipőben járt még, a szelektív hulladékgyűjtést sem ismerték még, ezért Fort Bragg lakói a háztartási hulladékokat, a roncsautókat és minden szemetet a vízbe vagy egyszerűen a tengerpartra dobták. A folyamat megfékezhetetlennek látszott, így a partot tönkre tették, úgymond szemétteleppé alakították.

 
Üvegpart Kaliforniában

A környezetszennyezés miatt a város vezetői a 60-as évek elején lezárták a partot, majd megpróbálták elszállítani a lerakott hulladékhalmokat. Azonban rengeteg üvegszilánk került az óceánba, a homokba és a kövek közé, ezt pedig lehetetlenség volt teljesen eltávolítani.

Üvegpart Kaliforniában

A Glass Beach-en még így is tömérdek üvegszilánk maradt, de az évtizedek során a szélnek és víznek köszönhetően a szilánkok apró üvegkavicsokká alakultak. Mára már a gyönyörű színben pompázó apró, átlátszó kis kövek turista látványossággá varázsolták Fort Bragg partját.

Üvegpart KaliforniábanÜvegpart Kaliforniában
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

EGIS Vizisporttelep Csopakon

A Balaton keleti medencéjének északi partján Csopaknál található az EGIS Vizisporttelep... Tovább

Cirkálás

A cirkálás, vagy más néven kreuzolás a szél ellen történő vitorlázás, cikk-cakk vonalban. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes