vaddisznók Tihanyban- Vaddisznók csemegéztek békésen Tihanyban fényes nappal, a turisták sem zavarták őket

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vaddisznók portyáztak békésen Tihanyban fényes nappal, a turisták sem zavarták őket

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vaddisznók portyáztak békésen Tihanyban fényes nappal, a turisták sem zavarták őket


2020/09/24
VN

Nem, ez nem egy hatás vadász cím, tényleg Tihany egy forgalmas pontján kaptak lencsevégre békésen lakomázó vaddisznókat, ráadásul egy fél tucatnyit pár napja. Úgy látszik hozzájuk nem jutott el a hír, hogy a nyár végével nincsen vége a Balatoni szezonnak.

Vaddisznók Tihanyban- videón

Vaddisznók Tihanyban

A Szeretlek Balaton csoportban osztotta meg az egyik kedves tag a videót, amit szeptember 19-én tett közzé, ahogyan lencsevégre kapta a látszólag békésnek és barátságosnak tűnő vaddisznókat, akik tőle tényleg egy kinyújtásnyira legeltek a bicikli út közvetlen közelében, a partól nem messze, néhol még a magyar tenger is megcsillan a háttérben. A videón látszik, hogy a kölykök nem zavartatják magukat a kíváncsiskodó turistáktól, a biciklisektől, de az autósoktól sem.  De mutatjuk is a videót! Ha nem akartok lemaradni hasonló tartalmakról, bennfentes infókról, akkor mindenképpen csatlakozzatok a legnagyobb Balatonos csoporthoz ti is!

Veszélyesek a vaddisznók?

A Videó vegyes fogadtatást kapott, voltak kommentelők, akik elviccelték az egészet: „Civilizálódnak az erdei állatok!”; „Kompra vártak biztos!”, míg mások óvatosságra intettek: „Ideje lenne cselekedni, mert ez elég veszélyes lehet már.”; „Videoztatok ,és szóltatok is esetleg a hatóságoknak? Mert veszélyes lehet.”; „Inkább menni kéne onnan mint fotózni.. Jön az anya disznó és lesz nemulass”; „Szinte életveszélyben voltatok”. Szóval hát nézzünk is utána, hogy ez utóbbi kommentek mennyre igazak! Ezt találtuk: „Normál esetben a vaddisznó fél az embertől, messze elkerüli. Azonban veszélyt jelenthet az állatra és emberre is, ha sarokba szorítják, vagy ha malacait veszélyben érzi, esetleg vadászat alkalmával rossz lövés esetén sebzés éri, ekkor képes nekimenni a rókának, farkasnak, még az embernek is. Sajnálatos módon történtek már halálos vaddisznótámadások. A magyar történelemben többek között Imre herceg és Zrínyi Miklós halálát is vaddisznótámadás okozta.” Vadászportálok szerint azonban a lakott területre bemerészkedő vaddisznók nem veszélyesek, hiszen tudják, hogy biztonságban vannak, nem bántja őket senki. A legjobb megoldás ebben a helyzetben hagyni őket, teret engedni nekik, hogy lássák a kiutat, és ne érezzék magukat veszélyben. 

 

Egyébként nekem erről ez az idézet jutott eszembe: „Ha más szemszögből nézed az életet, rájössz, hogy nem a szarvas megy át az úton, hanem az út megy át az erdőn.” És ez a vaddisznókra is igaz!

 

Tihany legjobb látnivalói egyébként ITT, legszebb képeink innen pedig lentebb!


 


Balaton érdekesség hírKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Hajólevél

A hajólevél a hajó forgalmi okmánya.

Csacsihal

Mi az a csacsihal?   Lásd hekk.

Kompasz

Iránytű, tájoló.

Saling

Saling (ejtsd: száling) - árbocmerevítõ keresztrúd

Légszekrény

Légszekrény - kishajókba épített kamrák, amik boruláskor nem engedik a hajót elsüllyedni
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.