Spanyolország legromantikusabb városa, Córdo

hirdetes

Romantikus város Spanyolországban

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Córdo a gyönyörűen feldíszített, szögletes udvaraival vált különlegessé, amiket csak patioknak neveznek és amikkel tele van ez a romantikus hangulatú város.

Romantikus hangulatú város

Azok a szögletes, belső udvarok, amik a nagyobb házakra jellemzőek, az úgynevezett patiok, már a római birodalomban léteztek és többnyire az esővíz elvezetésére használták őket. Viszont a patiok nem tűntek el nyomtalanul, de mostanában leginkább Spanyolország bizonyos területein jellemzőek. Az egyik legszebb ilyen város Córdo, ami tele van ezekkel a csinos belső udvarokkal. Ez a városka Spanyolországon belül Andalúziában található és rengeteg turista özönlik ide azért, hogy megcsodálhassák ezeket az eldugott, virágokkal tarkított udvarokat.

Romantikus hangulatú város

A római kori időkben meg volt a maguk szerepe ezeknek az eldugott udvaroknak, azonban ma inkább a kikapcsolódás és a pihenés színhelyei. Ezeket az udvarokat többnyire a ház falai határolják, viszont ha az nincs, akkor egy agyagfalat húznak fel, ami elválasztja ezeket a belső udvarokat az utcától. A patioknak nemcsak a felépítésük nagyon érdekes, hanem az is, ahogy kicsinosítják őket szökőkutakkal, házra felfutó növényekkel, szebbnél szebb virágokkal a belső erkélyeken és falra erősített cserepes virágokkal.

Romantikus hangulatú város

A városka annyira magával ragadó szépséggel bír, hogy 1984-ben az UNESCO Világörökség része lett. Azonban úgy látszik, itt még nem ért véget az a városka pályafutása, ugyanis 2016-ban Córdo pályázni fog az Európa Kulturális Fővárosa címre. 

Romantikus hangulatú város

A patiok meseszép látványt nyújtanak ebben a meghitt hangulatú városban, aminek nagyon romantikus hangulata van ezekkel a díszes udvarokkal és a szűk kis utcákkal.

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Unterlieck

Az unterlieck a nagyvitorla (Gross) alsó éle. Tovább

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 164

Átlagos értékelés: 4.8