Spanyolország legromantikusabb városa, Córdo

hirdetes

Romantikus város Spanyolországban

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Córdo a gyönyörűen feldíszített, szögletes udvaraival vált különlegessé, amiket csak patioknak neveznek és amikkel tele van ez a romantikus hangulatú város.

Romantikus hangulatú város

Azok a szögletes, belső udvarok, amik a nagyobb házakra jellemzőek, az úgynevezett patiok, már a római birodalomban léteztek és többnyire az esővíz elvezetésére használták őket. Viszont a patiok nem tűntek el nyomtalanul, de mostanában leginkább Spanyolország bizonyos területein jellemzőek. Az egyik legszebb ilyen város Córdo, ami tele van ezekkel a csinos belső udvarokkal. Ez a városka Spanyolországon belül Andalúziában található és rengeteg turista özönlik ide azért, hogy megcsodálhassák ezeket az eldugott, virágokkal tarkított udvarokat.

Romantikus hangulatú város

A római kori időkben meg volt a maguk szerepe ezeknek az eldugott udvaroknak, azonban ma inkább a kikapcsolódás és a pihenés színhelyei. Ezeket az udvarokat többnyire a ház falai határolják, viszont ha az nincs, akkor egy agyagfalat húznak fel, ami elválasztja ezeket a belső udvarokat az utcától. A patioknak nemcsak a felépítésük nagyon érdekes, hanem az is, ahogy kicsinosítják őket szökőkutakkal, házra felfutó növényekkel, szebbnél szebb virágokkal a belső erkélyeken és falra erősített cserepes virágokkal.

Romantikus hangulatú város

A városka annyira magával ragadó szépséggel bír, hogy 1984-ben az UNESCO Világörökség része lett. Azonban úgy látszik, itt még nem ért véget az a városka pályafutása, ugyanis 2016-ban Córdo pályázni fog az Európa Kulturális Fővárosa címre. 

Romantikus hangulatú város

A patiok meseszép látványt nyújtanak ebben a meghitt hangulatú városban, aminek nagyon romantikus hangulata van ezekkel a díszes udvarokkal és a szűk kis utcákkal.

Forrás: Érdekesvilág

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Könyvelés Budapesten

Vezetőként hogyan hozhatnánk meg a cégünkkel vagy vállalkozásunkkal kapcsolatos legfontosabb... Tovább

Barográf

Barográf: A légnyomás értékeit, változásait folyamatosan feljegyző barométer. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 164

Átlagos értékelés: 4.8

utazás