Vb-pontszerzők lettek a Gyapjas-fivérek! - Vitorlázás

hirdetes

Vitorlázás - Vb-pontszerzők lettek a Gyapjas-fivérek!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Vb-pontszerzők lettek a Gyapjas-fivérek! Újabb vitorlás siker a Laser Radial Ifjúsági (U19) kontinensbajnokságon, ezúttal pedig a 470-es osztály junior világbajnokságán született kimagasló magyar eredmény.

Gyapjas

Újabb vitorlás siker utánpótlásban! A közelmúltban Érdi Mária szerzett Európa-bajnoki címet a Laser Radial Ifjúsági (U19) kontinensbajnokságon, ezúttal pedig a 470-es osztály junior világbajnokságán született kimagasló magyar eredmény. A Tesszalonikiben megrendezett világversenyen ugyanis a Gyapjas Balázs, Gyapjas Zsombor kettős ötödik lett. A magyar duót a vb-n, Majthényi Szabolcs, a tizenegyszeres repülőhollandi-világbajnok segítette edzőként. A világbajnokságon 25 nemzet 60 hajója versenyzett.    

 

„A Gyapjas testvérek vb-n nyújtott teljesítménye minden várakozásunkat felülmúlta. Bíztunk ebben a párosban, így a szövetség kiemelten kezelte az ő támogatásukat. Tudtuk, hogy jó eredményre képesek, de a világbajnoki ötödik helyük minket is meglepett” – összegzett Brencsán Ábel, a Magyar Vitorlás Szövetség versenysport menedzsere.

Gyapjas

A 470-es junior világbajnokságot a francia Guillaume Pirouelle, Valentin Sipa kettős nyerte meg, megelőzve a német Malte Winkel, Matti Cipra duót és az olasz Giacomo Ferrari, Giulio Calabro egységet.

A vb-n induló másik magyar hajó versenyzői, Bihary Dániel és Bihary Gergely, az 52. helyet szerezték meg.

A 470-es hajóosztály először az 1976-os montreali játékokon szerepelt az olimpia programján. Az egyik legkeményebb olimpiai osztálynak számít.

Forrás: MVSZ

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Iránylat

Navigációs alapfogalom. Egy tárgy iránya a hajó­ról nézve, vagy két tárgy egymáshoz... Tovább

Balatonfűzfő - BS Fűzfő Kikötő

A balatonfűzfői BS Fűzfő Kikötő közforgalmú,a csatorna keleti partján 116 hajó... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 179

Átlagos értékelés: 4.8

hajó