Hajózási tilalom nagy hajók számára Velencében

hirdetes

Velence veszélyben

Szita Lili
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Néhány éve kulturális élet jeles képviselői petíciót nyújtottak be az olasz kormányhoz, a hatalmas hajók Velence festői lagúnájából történő kitiltásának ügyében.

Velence

 

Mindezt Velence és lagúnájának megóvása érdekében tesszük, nyilatkozták. A levelet aláíró 21 közéleti személyiség aktív támogatást sürgetett levelében Olaszország miniszterelnökétől, Mario Montitól. A kérelmet többek között Pierre Rosenberg is aláírta, aki a Louvre múzeum korábbi igazgatója volt, és a híres amerikai krimiíró Donna Leon is. Hatalmas károkat okoznak ezek a hajók mind a környezetben, mind pedig Velence történelmi örökségében is. Ezeknek a tengerjáró hatalmas monstrum hajóknak a növekvő, tolakodó és minden engedély nélküli jelenléte az öbölben, az egyedülálló és sérülékeny történelmi épületek és helyszínek közvetlen közelében felfoghatatlan. Az aláírók meglepetésüknek és döbbenetüknek adtak hangot, hogy visszavonták azt a tilalmat, amely márciusban lépett életbe. Ennek értelmében a 40,000 tonnát meghaladó hajók (ami közel egy Titanic méretű hajót jelent) ki voltak tiltva a Szent Márk tér körüli vizekről. 
hirdetes
A tilalom, amely a Velence partjaihoz túl közel hajózó tengerjárók ellen szólt, a természetvédelem jegyében akkor lépett életbe, amikor a Costa Concordia luxus hajó januárban megfeneklett Giglio sziget partjainál.
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Alsóörs - Vitorlás SC

Alsóörs - Vitorlás SC kikötő - tudnivalók: Az alsóörsi Vitorlás SC kikötője a tó... Tovább

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 106

Átlagos értékelés: 4.9

hajó utazás