Fantasztikus villámokat fényképeztek le Venezuelában

hirdetes

A venezuelai villámok

Rédei Csilla
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Ezt a jelenséget venezuelai örök viharként is emlegetik, mert csakis azon a mocsaras vidéken figyelhetőek meg ezek a fantasztikus és egyben félelmetes villámok.

Villámok

Az esztendő majdnem felében, vagyis körülbelül 140-160 éjszakán át kerül sor a villámok rettentő égi, fényes csatájára, melynek során hosszú órákon át, szinte szakadatlanul villámlik - több mint 280-szor óránként.

Az állandónak mondható vihar fényei - melyek a 13 ezer négyzetkilométeren fekvő Maracaibo-tó és a Catatumbo-folyó találkozásánál jelennek meg - bizonyos esetekben akár még 400 kilométeres távolságból is láthatóak.

Venezuelai villámok

 

Villámok

A lenyűgöző vihar, mely látványnak sem utolsó, bolygónk egyik legnagyobb generátoraként funkcionál, hiszen a több mint egymillió villámcsapás egyenként 400 ezer amper áramerősséget hordoz magában. A venezuelai kormány azt reméli, hogy a térség az UNESCO Világörökség listájára is felkerül, a jelenség ugyanis abból a szempontból is egyedülálló, hogy segít regenerálni a bolygó ózonrétegét.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Árkádia Hotel Kikötő

A Balaton keleti medencéjének északi partján található az Árkádia Hotel kikötője.... Tovább

Alsó él

Alsó él: A vitorla alsó, a fedélzettel nagyjából párhuzamos éle. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes