Vitorlázás Tihanynál: Vitorlázók figyelem! Tihanyban veszélyes betoneszközöket találtak a víz alatt!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Vitorlázók figyelem! Tihanyban veszélyes betoneszközöket találtak a víz alatt!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Vitorlázók figyelem! Tihanyban veszélyes betoneszközöket találtak a víz alatt!


2020/06/12
VN

Ha téged is Tihany felé repít a szél vitorlásodon, akkor jobb lesz, ha vigyázol ugyanis veszélyes betoneszközöket találta a víz alatt, amik akár a te vitorlásodat is megsérthetik. Mutatjuk a pontos részleteket, és koordinátákat, amiket jobb, ha elkerülsz!

Veszélyes eszközök a Balatonban

Tihanynál veszélyes betontömböket találtak

Egy vitorlás Facebook oldalról került el hozzánk az információ, miszerint Tihanynál veszélyes betontömböket találtak a víz alatt, a poszt egészen pontosan így szól: „Szántód térségében ívóhelyeket telepítettek, ezek lényegében betonból készült akadályok a víz alatt. A víz felett - például a THE és a hajózási út bejárata közelében is van egy - ezeket sárga bóják jelzik - sötétben ezek alig láthatók! Vigyázat, volt olyan sporttárs, aki a múlt héten csúnyán fennakadt rajta - a kielt már javítják!”

 

 

Veszélyes akadályok a víz alatt

Az akadályok nagyon veszélyesek, hiszen a víz alatt vannak, így nehezen észrevehetőek. A betontömbök mesterséges ívóvíz telepítés céljából kerület a víz alá tudjuk meg az Országos Közúti és Hajózási Hatósági Főosztály hivatalos közleményéből. A mesterséges ívóhelyek vízépítési terméskőből épültek, mederfenék feletti részük egyeletlen magasságú, felettük a vízmélység korlátozott, a víziközlekedésben résztvevők, így a vitorláshajók számára is akadályt jelenthetnek. A Tihanyi-félsziget környezetében lévő veszélyes helyek vörös háromszög alakú zászlóval ellátott sárga bójákkal van jelölve. A veszélyes helyek pontos koordinátáit itt tekinthetitek meg.

 

Ha ti is bármilyen hasonló veszélyt észlelnétek, akkor írjátok meg nekünk az info@vitorlazas.hu emailcímre, segítsünk egymásnak!

 

És ha már Tihany

És ha már Tihanynál tartunk, akkor nem mehetünk el szó nélkül emellett a Balaton igazi ékkövének számító levendulaillatban úszó települé mellett sem. Mi teljesen megértjük, hogy hajód biztonságát kockáztatva ide vitorlázol, hiszen annyira csodálatos ez a város, és annyi szép, és érdekes hely van itt, kezdve az Apátságtól, a Belső-tóig. De ha nem csak ezeket a mainstream látványosságokat néznéd meg, ha már egyszer ugye annyit kockáztatnál, akkor ajánljuk figyelmedbe, a Tihany titkos kincsiről szóló cikkünket, amiben bemutatunk pár kevésbe ismert, ámde varázslatos helyet. Ebben a cikkben mindent megtalálsz: Tihany a Balaton kincses félszigete- avagy 5 dolog, amit imádok Tihanyban.

 

És mindenképpen lapozd végig a Tihanyi Apátságot bemuatató képgalériánkat is!
 


Balaton érdekesség hír sport utazás vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Molett ruha webáruház

Molett ruha webáruház: online webáruház, ahol kifejezett teltkarcsú nők számára, előnyös...

Felhúzókötél

A hajó vitorlázatát az árbocra felhúzókötelekkel oldják meg. a nagyvitorlát a...

Focksott

A focksott meghatározását lásd az orrvitorla behúzókötél szótárszónál.

Johannes Polgar

Született: 1977.augusztus 25. Olpe, Németország Magasság: 183 cm Súly: 75...

Félszél

Félszél – a hajó menetiránya és a látszólagos szélirány kb. 90 fokot zár be
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.