A világ legveszélyesebb munkája

hirdetes

Bangladesben van a legveszélyesebb munka a világon!

tp
hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

 

A modern, rohanó világban kicsit, vagy nem is annyira kicsit kialakult az a nézet, hogy amit nem látunk, az nem fáj, vagy nincs is. Mit gondol? Mi a világ legveszélyesebb munkája? Jó, persze katonának lenni sehol sem életbiztosítás, vagy embertelen körülmények közt bármilyen munkát végezni - ezekre is lehet mondani, hogy a legrosszabb. Bemutatjuk most Bangladest, illetve azt a munkát, amelyek végzőire egészen biztosan nem lehet életbiztosítást kötni. 

Elképesztően veszélyes ez a munka

Bemutatjuk most Bangladest, illetve azt a munkát, amelyek végzőire egészen biztosan nem lehet életbiztosítást kötni.Bemutatjuk a bangladesi Chittagong mellett lévő roncstelepen dolgozókat, a munkakörülményeiket, és a munkakörüket. Megdöbbentő részletek következnek!

 

 

Mondani sem kell, hogy ebben az országban nagyon enyhék a munkavédelmi előírások. Az emberek itt, ezen a roncstelepen hajók bontásával, alkatrészek kiszerelésével foglalkoznak, legtöbbször valóban életveszélyes körülmények között. Gondoljunk csak bele: a hajókról leváló kisebb fémdarabokat senki sem szedi össze (bármikor bele lehet lépni ezekbe), ráadásul az emberek a festéktől szennyezett iszapban lépdelnek egész nap. Természetesen semmiféle védőfelszerelésről nem beszélhetünk esetükben. Sőt! Sokan mezítláb végzik a nehéz fizikai munkát.

hirdetes
Elképesztően veszélyes ez a munka

 

Emberek ezrei bontják sokszor puszta kézzel ezeket a roncsokat, melyek 25 (!) kilométer hosszan sorakoznak a part mentén. A képeket látva mi innen, Európában biztosan elszörnyedünk: hogyan lehet ezt a munkát így csinálni? Emberjogi szervezetek szerint gyakran alkalmaznak egyébként, még az ottani szabályok szerint is totálisan szabálytalan módon 14 év alatti gyerekeket. Azért is olyan hasznosak ők, mivel a kisebb termetükkel olyan helyekre is beférnek, ahova a felnőttek nem tudnak elérni.

hirdetes

 

 

 

 

 

Elképesztően veszélyes ez a munka

 

 

 

 

 

 

(Fotók forrása: MIKE HETTWER / NG)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Tőkesúly

A tőkesúly a nagyobb hajókon a víz alatti ellensúly. Nevezik még kielnek vagy ballasztnak. Tovább

Közbeszerzési referens

A közbeszerzési referens egy olyan szakma, melyre egyre nagyobb az igénye a cégeknek, hisz a... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 191

Átlagos értékelés: 4.9

kreatív