Lenyűgöző tájakon halad keresztül Európa egyik legveszélyesebb útja

hirdetes

Európa legveszélyesebb útja lenyűgöző tájakon halad keresztül

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Európa egyik legveszélyesebb útja Norvégiában található és káprázatos, lélegzetelállító tájakon halad keresztül. Azonban a veszély ellenére mégis sokan felkeresik ezt a helyet, hogy gyönyörködhessenek a tenger és a szigetcsoport látványában.

Európa legveszélyesebb útja

Az Atlantic Ocean Road, Norvégia egyik leglenyűgözőbb és egyben legfélelmetesebb útja egy szigetcsoporton halad keresztül, ahonnan az autósok káprázatos kilátásban részesülnek az óceánra és a szigetcsoportra. Napsütéses, tiszta időben erről a görbe hídról lélegzetelállító kilátás nyílik a szigetvilágra, azonban viharban ez a hely teljesen megváltozik. Az út egyébként nagyon népszerű, mert valóban egyedülálló az a látvány, ami itt az emberek szeme elé tárul, pedig tavaly még egy csúnya baleset is történt itt, ami után az embereknek lenne félnivalója, főleg viharban.

Európa legveszélyesebb útja

Viharban mondhatni a táj teljesen kifordul magából és pont az ellenkezője lesz annak, amit napsütésben láthatunk. Az erőteljes hullámok az útra csapódnak és odahordják a jeget, emellett pedig a széltől sem óv semmi, mert a híd meredeken és görbén emelkedik a magasba, akárcsak egy hullámvasút. Ami napfényes időben lélegzetelállító kaland, az viharban életveszélyes, főleg akkor, ha az autó a hullámok és az erős széláramlat célpontja lesz, mert akkor semmi nem védi meg attól, hogy a tengerbe zuhanjon.

Európa legveszélyesebb útja

Az út egyébként nemcsak a csodás tájak miatt különleges, hanem az optikai csalódás miatt is. Az autós szemszögéből olyan ez a híd, mintha a semmibe veszne. Erről egy videót is láthattok:

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás

Szótár

Ballaszt

A ballaszt meghatározásád lásd a tőkesúly szótárszónál. Tovább

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 250

Átlagos értékelés: 4.7