Szakadékokon és magas hegyeken halad át ez a vasútvonal

hirdetes

A leghetetlenebb vasútvonal

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Az Arizonát és San Diegót összekötő vasútvonalat nem véletlenül illetik mindig a lehetetlen névvel. Ugyanis a mérnököknek nem volt egyszerű egy ilyen hegyes-szakadékos környezetbe egy biztonságos vasútvonalat tervezni.

A leglehetetlenebb vasútvonal a világon

A vasútvonal az Egyesült Államokban található és San Diegót köti össze Arizonával. Viszont nem véletlenül aggatták rá a lehetetlen vasútvonal nevet, ugyanis az út, amin keresztülhalad, nem kicsit veszélyes: hegycsúcsokon halad át hatalmas szakadékok mellett, ráadásul elég gyakori a sziklaomlás is. Viszont az utasoknak nemcsak a félelemmel kellett megbirkózniuk, hanem a hatvan fokos hőingadozással is, mivel a vonat egy sivatagon robog keresztül. A vasútvonalat így szinte lehetetlen volt megépíteni és amikor csodák csodájára mégis elkészült, erről a lehetetlen vállalkozásról kapta a nevét.

 

A szakembereknek speciális műszaki technikákkal sikerült véghezvinniük ezt a projektet. A vasút elkészítése nem volt zökkenőmentes, de amikor végre sikerült megépíteni, az mindenkit meglepett, hisz egy elég durva környezethez kellett alkalmazkodniuk. A vasútvonal gyakorlatilag szakadékokra és hegycsúcsokra épült, így nem is csoda, hogy sokan lehetetlennek tartották azt, hogy sikerrel járnak.

 

A leglehetetlenebb vasútvonal a világon

A vasútvonalnak viszont a huszadik század elején volt nagy szezonja. Ugyanis azért épült meg, hogy San Diegonak több összeköttetése legyen a külvilággal. A város Los Angelesről vette a példát, aminek már volt vasúti összeköttetése az ország többi részével. San Diego akkor még csak egy kis kikötőváros volt és úgy gondolták, hogy szükségük van a gazdasági fejlődésre. Ezt a problémát külkapcsolatokkal akarták megoldani.

 

A leglehetetlenebb vasútvonal a világon

Így jött létre ez a lehetetlen vasútvonal, ami a mérnöknek elég nagy fejtörést okozott, mivel senki sem akart úton-útfélen baleseteket látni. Márpedig erre meg volt az esély ezen a hegyes-szakadékos vidéken.

 

Forrás: toochee.postr.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

szélcsend

Levegő nyugalmi állapota, vagyis áramlása oly gyenge, hogy érzékeinkkel nem vesszük észre Tovább

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 134

Átlagos értékelés: 4.7

autó