A világ 30 legdrágább városának listája

hirdetes

Ez a világ 30 legdrágább városa

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A felmérést az ECA International nemzetközi tanácsadócég készítette, a városokat pedig egy olyan szempont szerint vizsgálták, hogy milyen költségekkel jár kiküldeni egy dolgozót a világ bármely részére egy nemzetközi cégnek. Ezek a városok a legdrágábbak.

Legdrágább városok

Meglepő módon nem egy svájci város foglalta el az első helyet, habár azért ők se panaszkodhatnak. Az első helyen egy olyan város szerepel, ami nem egy ultramodern metropolisz, sőt, tele van földutakkal, viszont ez a város a világ leggyorsabban fejlődő városa: ez a dél-szudáni Juba. A lista kicsit csalóka lehet, mert egy városban amiatt is lehet drága a megélhetés, hogy minden terméket külföldről importálnak, mint Juba esetében. A listán olyan városok is helyet kaptak, ahol aztán tényleg nagyon magasan van a mérce, mint például Zürich.

Legdrágább városok

Az európai városok közül a svájciak vannak túlnyomó többségben, ráadásul nagyon is előkelő helyeket foglalnak el. Ezen kívül még a Norvégiában található Oslo és Dániában található Koppenhága került fel. Íme, a lista:

legdrágább városok

Forrás: businnesinsider.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Asso

Asso 99 vitorlás hajó Asso 99 vitorlás hajó - Licospars, Bogliaco, Garda tó A hajót... Tovább

Alsóörs - Vitorlás SC

Alsóörs - Vitorlás SC kikötő - tudnivalók: Az alsóörsi Vitorlás SC kikötője a tó... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes