A világ legnagyobb luxus yachtja

hirdetes

A világ legnagyobb yachtja megkezdte első útját

hirdetes
<

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ legnagyobb yachtja elhagyta a kieli kikötőt, ahol összeszerelték. 450 millió dollár (124 milliárd forint) az ára és még kell néhány hónap, mikorra az orosz tulajdonosa élvezheti a „Sailing Yacht A” kényelmét. 

A legnagyobb luxus yacht futott ki

 

A konstrukció nagyjából teljesen készen van, most pedig próbaútra küldték és a belső tér kialakítása maradt hátra csak.Nagyjából másfél futballpálya, tehát 142,8 méter hosszú, az árbócai 90 méter magasak (ez is rekord), 8 szintes és van rajta egy helikopter leszálló, van benne egy úszómedence, tartozik hozzá egy kisebb tengeralattjáró is.

 

 

Ha az ember kíváncsi a tenger élővilágára is, akkor a víz alatti kilátószobából van lehetőség tanulmányozni a víz alatti életre. Egyébként a technikai fejlődés is fellelhető benne, hiszen egy dízel-elektromos hibrid hajtóművel látták el. A gyártó leírása szerint a yacht mind technikájában, mind a megjelenésében még évekig behozhatatlan előnyben lesz. 

hirdetes

 

A legnagyobb luxus yacht futott ki

 

Az orosz vevő egyébként nem csinált nagy ügyet az anonimitásából. Andrej Igorjevics Melnyicsenkoról van szó, akinek 43 éves korára a felmérések szerint 12,1 milliárd dollár a vagyona, amivel a világ 139. leggazdagabb embere. Egzisztenciáját szénbányászatból és elektromos energiatermelésből alapozta meg. Mivel megvette a mostani legnagyobb yachtot, ezért eladná az eddigit a Motor Yacht A-t. Ha van valakinek 250 millió felesleges dollárja, akkor akár fel is veheti vele a kapcsolatot. 

 

Videó az első útról:

 

 

 

(fotók forrása: http://www.sailingscuttlebutt.com

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 107

Átlagos értékelés: 4.9

hajó tenger,óceán