Virtuális vásárlás okostelefonnal: a jövő boltja

hirdetes

Virtuális bolt – ez lenne a jövő?

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kóreában 2011-ben nyílt meg az első virtuális bolt, ahol okostelefonnal vásárolhatnak az emberek. Találunk itt élelmiszereket, mosóport, tisztítószereket és minden mást, amire egy hétköznapi háztartásban szükség van.

Virtuális áruház Kóreában

Három évvel ezelőtt Kóreában, Szöül városában megnyílt a világ első virtuális boltja, a Homeplus, ahol okostelefonnal lehet vásárolni. A bolt több mint 500 terméket árul: élelmiszerektől kezdve a konyhai és más elektronikai eszközökön át a papír-írószer árukig itt mindent megtalálnak a vevők. És a vásárlás se túl bonyolult. Aki már beleszokott az okostelefonok világába, ahol minden megoldható egy alkalmazás letöltésével, annak ez a virtuális vásárlás pofon egyszerű lesz.

 

A virtuális bolt nagy előnye, hogy nem kell a több kilós csomagokkal bajlódni hazafelé, mert a megrendelt árukat házhoz szállítják. Így a vevőknek nincs más dolguk, csak belépni az okostelefonjukkal az üzletbe, leszkennelni a kívánt termékek vonalkódjait, amiket ott helyben ki is fizetnek és már mehetnek is a dolgukra.

 

Virtuális áruház Kóreában

Ebben a boltban nem találni kézzelfogható termékeket, csakis kizárólag vonalkódokat, felettük pedig a termékek életnagyságú másolatát. Az okostelefonra letöltött alkalmazással való vásárlás a következőképp zajlik: a vevő a kameráját a kép alatt lévő kódra irányítja; majd egyet csipog a telefon és a választott termék képe megjelenik a képernyőn. Itt lehet kiválasztani a termék nagyságát, hogy hány gramm kávét, vagy hány kiló kenyeret kér; megadja, hogy hova és mikorra kéri a megvásárolt árut, végül pedig fizet.

 

A vásárlás így rendkívül könnyű, viszont úgy látszik, a virtuális bolt tovább terjeszkedett: az emberek már a buszmegállóban is vásárolhatnak. Így ha például valaki siet a munkahelyére, elég csak ráemelni a telefonját a buszmegállóban található terméklistára. Mire megérkezik, már ott fogja várni a megrendelt kávé, vagy reggeli.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
autó

Szótár

Étterem III. kerület

Budapest III. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást... Tovább

Bavaria 31 cruiser

Bavaria 31 cruiser, technikai adatok Nettó ár: 55 000 EUR Hossza: 9,76... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 167

Átlagos értékelés: 4.7