Sail Amsterdam - Vitorlás felvonulás

hirdetes

A világ legnagyobb vitorlás felvonulása!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A világ legnagyobb tengeri bemutatója, a SAIL Amsterdam vitorlás felvonulás a holland fővárosban, Amszterdamban kap helyet. A nagy múltra visszatekintő esemény sokakat vonz, hiszen nagyon látványos. Nem szabad kihagyni, az életben egyszer mindenképpen meg kell nézni! Elképesztő!

Sail Amsterdam vitorlás felvonulás

Lássuk be, a hollandok kifejezetten szeretik a felvonulásokat. Az ötévente megrendezett szenzációs vitorlásfelvonulás azonban nem csak a vizek szerelmeseinek nyújt bámulatos és lehengerlő látványt, hanem mindenkinek egy felejthetetlen emléket ad egész életre. Történelmi csatahajók vitorlái meredeznek az ég felé, mellettük több száz apró csónaknak tűnő hajó. A képek magukért beszélnek.

 

Az első ilyen felvonulás 1975-ben volt, több, mint 600 hajó vesz részt rajta, a legutóbbi - azaz a kilencedik - 2015. augusztusában volt. Legendás történelmi és futurisztikus modern hajók egyaránt helyet kapnak. 18. és 19. századi brit, holland és francia kereskedelmi hajókat is megcsodálhatunk ezen a rendezvényen, ugyanúgy, mint például a világ legnagyobb vitorlását is, a Royal Clippert.

hirdetes

 

Következő oldalon még több, csodálatos képet láthattok!

Sail Amsterdam vitorlás felvonulás

Az öt napig tartó esemény több millió embert vonz a világ minden tájáról. A következő esemény 2020-ban lesz, ahová ismételten rengeteg látogatót várnak és, mint minden évben, most is még több hajót, mint a legutóbbi alkalommal. Ha megteheted, egyszer feltétlen látogasd meg, mert örök élmény lesz!

 

 

 

 

Fotók forrás: beingdutch.com, reddit.com, EPA, Hoogte/Rex Shutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
érdekességek sport tenger,óceán utazás verseny

Szótár

Man Over Bord

Man Over Bord: Keresd a Vízből mentés szótárszónál. Tovább

Sekli

Saválló fémből készült csavaros alkatrész, mellyel mozgó, különálló... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes