Majdnem biztos az újabb vitorlás kvóta Rióra - MVSZ hírek

hirdetes

Majdnem biztos az újabb vitorlás kvóta Rióra

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Gyakorlatilag elkönyvelhető, hogy a Finn dingis Berecz Zsombor után újabb vitorlázónk szerez indulási jogot Magyarországnak a jövő évi ötkarikás játékokra. A Laser Standard hajóosztály július 2. és 8. között zajló olimpiai kvalifikációs világbajnokságán Tomai Balázs bekerült az Arany csoportba (ami a mezőny első harmadát jelenti), és ez a számítások szerint kvalifikációt jelent.

Rió

A kanadai Kingstonban zajló, 64 ország 158 hajósát felvonultató vb-n remekül szerepel az MVM SE versenyzője, aki egy futamgyőzelmet is szerzett csoportjában, összességében pedig a 48. helyen zárta a hét futamból álló selejtezőket.

Laser Standardben a tavalyi santanderi vb-n 23 hely kelt el a 2016-os olimpiára, Kingstonban pedig további kilenc részvételi jogot osztanak szét. Az 53 fős Arany csoportba 28 nemzet vitorlázói kerültek be, így Tomai Balázs (bár hivatalosan még nem tekinthető kvótaszerzőnek) szereplése minden valószínűség szerint azt jelenti, hogy legalább két hajóosztályban lesz magyar versenyző Rióban.

A világbajnokságon érdekelt másik két vitorlázónk, Vadnai Benjamin (72.) és Vadnai Jonatán (102.) a mezőny második harmadában, az Ezüst csoportban folytatják a versenyt. (Turák Péter)

Forrás: MVSZ

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Salona 42

Salona 42 vitorlás hajó bemutatása A Salona 42 vitorlás hajót szintén a J&J Design... Tovább

Játszótér építése

A játszótér egy fontos helyszín a gyermekek életében. Rengeteg időt töltenek itt, ezért... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 208

Átlagos értékelés: 5.0

verseny