Megoldás lehet a szegénységre a Kenyában talált ivóvíz

hirdetes

Ivóvizet találtak Kenyában

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kenyában tavaly több száz milliárd ivóvizet találtak a föld alatt. Ez akár meg is oldhatja a szegénység problémáját!

Víz

Ki hallott már a kék aranyról? Természetesen az ivóvízről van szó. Ugyanis Kenya északi részén több száz milliárd köbméter ivóvízre bukkantak tavaly a föld alatt. Ez megoldás lehet az ott élő lakosok problémájára, ami leginkább ivóvízzel kapcsolatos, ugyanis az nagy kincs arrafelé. Kenya éghajlata igen száraz és az év nagy részében alig megy 30 fok alá a hőmérséklet. Ennek az éghajlatnak sajnos az ivóvíz látta eddig a kárát, mivel abból az ott élők elég nagy hiányt szenvedtek. De most úgy látszik, akár meg is oldódhat ez a probléma. Ugyanis a Kenyában élő lakosok majdnem fele eddig nem jutott egészséges ivóvízhez, különösen olyanhoz nem, ami tisztított. Eddig legtöbbször onnan merték maguknak az ivóvizet, ahol találtak. De ezzel az eseménnyel az ott élő emberek élete talán gyökeresen megváltozhat.

 

Víz

Az ivóvizet egy észak-kenyai régió, Turkana alatt találták és egyből bele is vágtak a lehetőségek kihasználásába: a fúrást a Radar Technologies International végezte el az UNESCO és a kenyai kormány támogatásával. Viszont ez a föld alatt húzódó kincs nemcsak a lakosság számára életmentő, hanem reményt ad az országnak a gazdasági felemelkedésre is. Ugyanis nemcsak Kenya az egyetlen afrikai ország, ahol ivóvízben szenvednek hiányt. Ha Kenya vízexportőrré válik, az akár a szegénységre is megoldást jelenthet.

 

Víz
Bizonyára senki se gondolta volna, hogy emberek ezrei szomjaztak eddig úgy, hogy ott van alattuk a több száz köbméteres ivóvíz. A szakemberek viszont azt is felvetették, hogy ha Kenya alatt ekkora ivóvízmennyiséget találtak, akkor ez talán más területeken is lehetséges.

Forrás: pozitivnap.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

2018-11-30

Fantasztikus hajóutak, amiket fel kell venned a bakancslistádra

A világ sokkal hatalmasabbnak tűnik, ha az ember egy hajó fedélzetén próbálja felfedezni. Az óriási tengerek, és már-már felfoghatatlan méretű óceánok érdekesebbnél érdekesebb felfedezőtúrákra invitálják az utazás szerelmeseit, legyen szó kalandorokról, vagy egy lazító, pihentető sétahajózásról.

Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

utazás

Szótár

Bríz

A bríz jelentése könnyű szél. Tovább

Nautic 330 Club vitorlás hajó

A Nautic 330-as 2005-ben megjelent, még inkább családközpontú koncepciója. A hajótest 15... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes