Megoldás lehet a szegénységre a Kenyában talált ivóvíz

hirdetes

Ivóvizet találtak Kenyában

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kenyában tavaly több száz milliárd ivóvizet találtak a föld alatt. Ez akár meg is oldhatja a szegénység problémáját!

Víz

Ki hallott már a kék aranyról? Természetesen az ivóvízről van szó. Ugyanis Kenya északi részén több száz milliárd köbméter ivóvízre bukkantak tavaly a föld alatt. Ez megoldás lehet az ott élő lakosok problémájára, ami leginkább ivóvízzel kapcsolatos, ugyanis az nagy kincs arrafelé. Kenya éghajlata igen száraz és az év nagy részében alig megy 30 fok alá a hőmérséklet. Ennek az éghajlatnak sajnos az ivóvíz látta eddig a kárát, mivel abból az ott élők elég nagy hiányt szenvedtek. De most úgy látszik, akár meg is oldódhat ez a probléma. Ugyanis a Kenyában élő lakosok majdnem fele eddig nem jutott egészséges ivóvízhez, különösen olyanhoz nem, ami tisztított. Eddig legtöbbször onnan merték maguknak az ivóvizet, ahol találtak. De ezzel az eseménnyel az ott élő emberek élete talán gyökeresen megváltozhat.

 

Víz

Az ivóvizet egy észak-kenyai régió, Turkana alatt találták és egyből bele is vágtak a lehetőségek kihasználásába: a fúrást a Radar Technologies International végezte el az UNESCO és a kenyai kormány támogatásával. Viszont ez a föld alatt húzódó kincs nemcsak a lakosság számára életmentő, hanem reményt ad az országnak a gazdasági felemelkedésre is. Ugyanis nemcsak Kenya az egyetlen afrikai ország, ahol ivóvízben szenvednek hiányt. Ha Kenya vízexportőrré válik, az akár a szegénységre is megoldást jelenthet.

 

Víz
Bizonyára senki se gondolta volna, hogy emberek ezrei szomjaztak eddig úgy, hogy ott van alattuk a több száz köbméteres ivóvíz. A szakemberek viszont azt is felvetették, hogy ha Kenya alatt ekkora ivóvízmennyiséget találtak, akkor ez talán más területeken is lehetséges.

Forrás: pozitivnap.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 110

Átlagos értékelés: 4.9

utazás