Volvo Ocean Race 2011 Lisszabon

hirdetes

Volvo Ocean Race 2011 Lisszabon

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Hosszú procedúra után Lisszabont választották a Volvo Ocean Race 2011 vitorlás verseny első európai kikötőjének. A verseny Alicante-ból indul 2011 őszén, Lisszabon (Nyugat Portugália) pedig a transzatlanti szakasz befutója lesz a verseny alatt 2012 nyarán.

 

Volvo Ocean Race 2011 Lisszabon

Volvo Ocean Race 2011 Lisszabon

Első alkalommal vesz részt ez a történelmi portugál város a világ legnagyobb presztizsű vitorlás versenyei közé tartozó Volvo Ocean Race-n. 34 város jelentkezett Európából, hogy vendégül lássa a Volvo Ocean Race-t, ebből is látszik, hogy mekkora a városok érdeklődése a verseny iránt. Európában folyik továbbra is a legnagyobb verseny a városok közt, hogy vendégül láthassák a Volvo Ocean Race-t, végül 15 város jutott túl a kiválasztó procedúrán.

Volvo Ocean Race 2011 Lisszabon - Knut Frostad

"Nagyszerű, hogy egy ilyen történelmi város is a megállóhelyek közt van, emellett Lisszabon partjainál remek vitorlázó körülmények vannak, amely izgalmas in-port versenyt ígér," mondta a Volvo Ocean Race igazgatója, Knut Frostad. "Lisszabon egy fantasztikus város, amely sokmindent tesz a Volvo Ocean Race érdekében és ez lesz a hosszú és kemény transzatlanti szakasz végállomása.

hirdetes

Volvo Ocean Race 2011 Lisszabon - António Costa

"Portugália a tengerészek hazája, akik új dimenziókat nyitottak meg az emberiségnek felfedézeseik során, Lisszabon pedig a kiinduló pontja volt ezeknek a felfedező utaknak. Ez a város a modern idők legnagyobb tengeri útjaival egyenlő és nagy örömünkre szolgál, hogy egy olyan nagyszabású vitorlás verseny részesei lehetünk, mint a Volvo Ocean Race," nyilatkozta a város polgármestere, António Costa.
 

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Oktatás helyszín Budapest

Oktatási helyszín Budapesten, a Gólvonal Bisztróban, ahol minden adott ahhoz, hogy tökéletes... Tovább

Ciklon

A ciklon egy légköri képződmény, melynek középpontjában alacsony légnyomás uralkodik,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 124

Átlagos értékelés: 4.7