A Volvo Ocean Race ötödik futama kemény partmenti küzdelmet hozott a versenyzők számára.

hirdetes

VOLVO OCEAN RACE - Ötödik szakasz

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Csapadékos, meleg, és kedvezőtlen időjárás a Volvo Ocean Race résztvevői számára

A Volvo Ocean Race ötödik futama kemény partmenti küzdelmet hozott a versenyzők számára.
A csapat 1200 tengeri mérföld távolságra hajózik Új-Írország északi részétől, a Salamon-szigetek mellett a szélcsendes övben, ahol csak enyhe, de megbízhatatlan szelekre lehet számítani.
 

Az élen még mindig az Ericsson 4 hajózik a PUMA csapattal az oldalán. Az Ericsson 3 a biztos középúton halad, akiket a Green Dragon követ. Ian Walker (GBR) a Green Dragon csapatot a keleti részen tartja folyamatosan, a hajó az ugyancsak a többiektől keletre helyezkedő PUMA csapathoz képest 156 tengeri mérfölddel pozícionálódott még jobban keletre. A záró csapat a Telefónica Blue, aki majdnem pontosan követi az Ericsson 3 útját, azonban 267 tengeri mérföldre lemaradva a jelenlegi első helyezettől.

A szakasz egyelőre elég monoton, és úgy néz ki, hogy ez még legalább egy hétig így is marad. Az egyetlen hátulütő jelenleg a nagy mennyiségű vízpermet, amely jelentős sótartalommal szórja tele a versenyzők szemét. „A csapattagok szeme vörös és érzékeny” – nyilatkozta Gustav Morin (SWE), az Ericsson 3 médiatagja. – „Mindenki szemvédelemmel ellátott sisakot, vagy szemüveget visel, azonban a látást ez rettentő mértékben megnehezíti.”

hirdetes

A Telefónica Blue fedélzetén is többféle módszerrel próbálkoztak küzdeni a permet ellen. „Míg a nagytöbbség a szörfsisakkal és sisakrostéllyal próbálkozik, David Vera kipróbált egy pár biztonsági szemüveget, míg Michael Pammenter úszószemüveggel próbálkozott. Ez utóbbi, bár igencsak nevetségesen néz ki, hatékonynak bizonyult.” – nyilatkozta Fisher.

hirdetes

Bár a mérföldek gyorsan fogynak, és már 2000 tengeri mérföldet maguk után tudhat a flotta, Brad Jackson, az Ericsson 4 kapitánya nyilatkozata szerint a körülmények borzasztóak. „Az idő nedves és meleg, amely ideális mindenféle kellemetlen kiütés és gyulladás kialakulásához. Nem szeretném, hogy átéljük azt, amit Ryno (Ryan Godfrey) Nipper (Guy Salter) és Blood (Phil Jameson), azonban azt hiszem, hogy ez alatt a futam alatt még elő fog fordulni néhány ilyen sajnálatos eset.”
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

Pünkösd

Mikor van Pünkösd?   Pünkösd a húsvétot követő ötvenedik nap, mozgó... Tovább

Hajótest

A hajótest fából, fémből, műanyagból, vagy ezek kombinációiból készülhet. Fahajók... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes