Az Ericsson 3 tekintélyes előnyre tett szert a Volvo Ocean Race ötödik futama során, amelyhez az időjárási viszonyok jelentősen hozzájárultak. A csapat így jelenleg a flotta élén halad a Horn-fok felé.

hirdetes

Volvo Ocean Race - Az Ericsson 3 az élre kerül

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Volvo Ocean Race 2008-2009 - Az Ericsson 3 az élre kerül (március 9.)

Az Ericsson 3 tekintélyes előnyre tett szert a Volvo Ocean Race ötödik futama során, amelyhez az időjárási viszonyok jelentősen hozzájárultak. A csapat így jelenleg a flotta élén halad a Horn-fok felé.
Magnus Olsson (SWE) kapitány és legénysége már 208 tengeri mérfölddel vezetnek a többiek előtt, az átlagsebességük 24,3 csomó, amely majdnem 4 csomóval gyorsabb, mint az őket üldöző Ericsson 4 és PUMA átlagsebessége. Az utolsó 24 óra alatt az Ericsson 3 összesen 516 tengeri mérföldet tett meg, 83 mérfölddel többet, mint az eddig vezető Ericsson 4.
 

A csapat közel megduplázta előnyét az utolsó 24 óra alatt, míg a flotta többi tagja 14-45 tengeri mérföld közötti hátrányt halmozott fel. Az üldözők azonban egy számukra kedvező hátszéllel most esélyt kaptak ara, hogy ledolgozzák a jelenlegi hátrányukat.
Az Ericsson 4 és a PUMA csapatok egymással versengenek 200 tengeri mérfölddel lemaradva a vezető Ericsson 3 mögött.

„Bízom abban, hogy a következő pontozás előtt sikerül behozni az Ericsson 3 csapattal szembeni hátrányunkat. Nem lesz könnyű, de a csapat mindent megtesz ezért” - nyilatkozta Jules Salter (GBR), az Ericsson 4 navigátora.

hirdetes

A flotta tagjai jelenleg igen elszakadtak egymástól. Az utolsó pozíciókban a Green Dragon és a Telefónica Blue küzd egymással, akik számára a szélviszonyok most kedvezően alakultak ahhoz, hogy valami lefaragjanak a lemaradásukból a vezető trióhoz képest.

A Telefónica Blue kapitánya, Bouwe Bekking (NED) szerint még semmi sincs veszve. A csapatuk jelenleg kedvezőbb szélviszonyok között halad a vezető trióhoz képest, így ez a szakasz még mindig nyitott mindenki számára.

hirdetes

 

 

Ötödik futam, 24. nap Volvo Ocean Race helyezések
(hajónév/ország/kapitány/nemzetiség/távolság a célig)

Ericsson 3 SWE, Magnus OLSSON (SWE) DTF 5,227nm
Ericsson 4 SWE, Torben GRAEL (BRA) +208
PUMA USA, Ken READ (USA) +222
Green Dragon IRL/CHI, Ian WALKER (GBR) +346
Telefónica Blue ESP, Bouwe BEKKING (NED) +499
Delta Lloyd IRL, Roberto BERMUDEZ (ESP) DNS
Telefónica Black ESP, Fernando ECHAVARRI (ESP) DNS
Team Russia RUS, Andreas HANAKAMP (AUT) DNS
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 246

Átlagos értékelés: 4.7