Ha szabad szemmel láthatnánk a wi-fit, akkor ezeket a hullámokat látnánk

hirdetes

Ilyen lenne, ha láthatnánk a wi-fit

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Nyikolaj Lamm és M. Browning Vogel pillanatképeken mutatja be, hogy milyen lenne a wi-fi, ha szabad szemmel láthatnánk. A különböző frekvenciákon haladó hullámok, amelyeken keresztül az adatcsere folyik, más-más színekkel lettek jelölve. Félelmetes belegondolni, hogy mindez néhány másodperc alatt történik.

Szabad szemmel nem látható hullámok

A wi-fi ma már az életünk része. Már szinte nincs olyan étterem, vagy bevásárlóközpont, ahol ne lenne wi-fi és ne tudnánk felcsatlakozni az okostelefonokkal. Sokszor bosszantó is, hogy amikor belépünk egy nyilvános helyre, sok embernek az az első dolga, hogy előveszi a telefonját.

 

Nyikolaj Lamm és M. Browning Vogel viszont igazán érdekes dologgal rukkoltak elő: megmutatták képeken, hogy milyen lenne az, ha szabad szemmel láthatnánk a wi-fit.

 

Szabad szemmel nem látható hullámok

Ehhez a kísérlethez routereket szereltek fel különböző helyekre, fákra és oszlopokra, de lehetőleg olyan távolságra egymástól, hogy képesek legyenek adatokat küldeni egymásnak és ne zavarja meg őket semmi. Ha nem zavarják meg a kültéri routerek által küldött jeleket, akkor az adatátvitel hatótávolsága 100 méteres távolságra is kiterjedhet.

 

Viszont a biztonság kedvéért több routert is felszereltek azokra a helyekre, amik a kísérlet célpontjai voltak, mint például a washingtoni National Mall. A routerek így kapcsolatba tudtak lépni egymással, ami azért fontos, mert így megnézhetjük, hogy az adatok milyen frekvencián mozognak. A különböző frekvenciákon mozgó hullámokat színekkel jelölték.

 

Szabad szemmel nem látható hullámok

Ha láthatnánk a wi-fi-t, ami lényegében adatátvitel, az körülbelül így nézne ki. Vagyis minden tele lenne színes hullámokkal. Azonban ez még nem minden, ugyanis ezek a fotók csak pillanatképek. Ennek az az oka, hogy az adatátvitel másodpercek alatt lezajlik. Így ha mindez szemmel látható lenne, akkor csak összevissza cikázó, színes vonalakat látnánk, amibe előbb utóbb beleőrülnénk. Úgyhogy inkább adjunk hálát, amiért nem láthatjuk a wi-fi hullámait..

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület... Tovább

Csörlő

A csörlő a kötélbehúzást megkönnyítő szerkezet. Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 225

Átlagos értékelés: 4.9

hajó