Egy repülő, amiben néhány percre az asztronautának érezhetjük magunkat

hirdetes

Egy repülőgép, amiben megszűnik a gravitáció

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

A Swiss Space Systems jövőre egy olyan járat elindítását tervezi, ahol az utasok néhány percre kipróbálhatják, hogy milyen a súlytalanság állapota. Viszont itt már szó sincs csillagászati árakról, ami azt jelenti, hogy egy menet nem kerül milliárdokba.

Ebben a repülőben megszűnik a gravitáció

A Swiss Space Systems jövő év januárjától azoknak az embereknek is elérhetővé teszi a súlytalanság állapotát, akik nem rendelkeznek milliárdos bevételekkel. Egy olyan külön erre a célra kialakított járat indul, ahol az utasok néhány másodpercre elveszthetik a lábuk alól a talajt és lebeghetnek. Ez a fantasztikus élmény majdnem olyan, mint amiben az űrhajóban lebegő asztronautáknak is részük van. A járat neve is erre utal: ZeroG – vagyis nincs gravitáció. Ezekért a felejthetetlen percekért pedig mindössze 2 ezer eurót kérnek el, ami 604 ezer forint.

 

Ebben a repülőben megszűnik a gravitáció

A speciális repülőgép külön arra a célra lett kialakítva, hogy az embereket egy bizonyos ideig megfossza a gravitációtól. A lebegés állapota mindössze 20-25 másodpercig tart. Ennek az az oka, hogy a repülőgép ez idő alatt egy elég érdekes manővert hajt végre: U-alakban repül 45 fokos dőlésszögben – így képesek elérni a lebegés állapotát, amiben persze a repülőgép berendezése is nagy szerepet játszik. A süllyedés és az emelkedés is hat percet vesz igénybe. A repülő először 10 ezer méteres magasságba száll, majd onnan 3 ezer métert ereszkedik le az érdekes mutatvány során. Ezt mindössze tizenötször ismétli meg a 90 perces menet alatt.

 

Ebben a repülőben megszűnik a gravitáció

Viszont aki erre a kalandos utazásra vállalkozik, az olyan mellékhatásokra számíthat, mint a hányinger; a szédülésről pedig már ne is beszéljünk. Mindenesetre annyit leszögezhetünk, hogy ez a repülés egészen biztos, hogy kibillenti az egyensúlyból a társaságot. Ez a súlytalan állapot nagyon hasonlít arra, amit az űrhajósok átélnek, viszont ők komoly kiképzést kaptak az űrutazásaik előtt. A tapasztalatlan utasok viszont először részesülnek ebben a gyomorforgató élményben, ezért nem árt lelkileg felkészülni.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Bumvilla

Bumvilla – a bum alátámasztására szolgáló összecsukható favilla Tovább

Esküvő szervezés

Esküvőt szervezni nem egyszerű dolog. Életünk legszebb napjának tökéletesnek kell lennie,... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 127

Átlagos értékelés: 4.8

autó