Süss zsemlét 2,5 perc alatt! - Recept

hirdetes

Zsemle 2,5 perc alatt!

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kicsi, de annál laktatóbb és finomabb. Ha ezzel kezded a reggelt, akkor egész nap tele leszel energiával. Süssetek ti is házi zsemlét 2,5 perc alatt.

Zsemle

Szóval az egész nem több, mint 2,5 perc. De tényleg. És olyan tartalmas, laktató zsemlét kapsz a “kis” mérete ellenére, hogy ihaj. Nem ropog a héja viszont, ami nekem bevallom nem is hiányzik, legalább nem morzsázok szanaszét.

 

1 db zsemléhez:

 

2 evőkanál finomliszt

1 kávéskanál sütőpor

1 darab kisebb tojás

1 csipet só

2,5 evőkanál víz

egy kis méretű üveg tál vagy szuflé forma

kevéske vaj vagy olaj a kikenéséhez

 

Kép forrása

 

Én elsőre dupláztam, merthogy Petra szerint tojás illata van és lesz is a “kisült” zsemléknek és úgy gondoltam az S-es tojás bőven elég lesz 2 zsemléhez is.

Szóval mindent dupláztam, kivéve a tojást. És még így is tojás szaga volt a szemléknek és picit az ízében is visszaköszönt.

 

A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük, a nedves hozzávalókat egy másikban, majd a szárazhoz öntjük és egy nokedli tésztára hajazó állagú masszát kapunk.

Kép forrása; forrás

Zsemle

Ezt a masszát osztottam el a két kivajazott tálba.

 

Kép forrása

 

És 750 W-on 2,5 percet mikróztam őket.

Ezután rácson hagytam kihűlni őket, majd ketté vágva vajaztam, “dúsítottam” szalámival, sajttal és jól megettem őket.

A picik szuflé tálban készültek, míg a nagy zsemle dupla adaggal egy üveg kompótos tálkában sült ki. :) Ez az egészségtelenebb verzió. A fehér lisztes. De ha egészséges, büntetlen és gyors péksüteményt szeretnél élvezni, akkor mindenképpen Andi hozzávalóival készítsd el, nem fogsz csalódni!

Forrás

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 121

Átlagos értékelés: 5.0

gasztronómia