Egy elképesztően gyönyörű mecset Iránban

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2017. Március 29. Szerda - Auguszta
hirdetes
címkék: túra, utazás

Egy csodálatos mecset Iránban

hirdetes
Egy gyönyörű mecset Iránban, amit mindenképp látnod kell!

Ez a csodálatos mecset Iránban található és biztos, hogy nem láttál hozzá hasonlót! Elképesztően gyönyörű ez a milliónyi mozaikkal díszített mecset!  

 

 

Irán délnyugati részén található Shiraz városa. A helyiek a települést a bor, a rózsák és a szerelem városának tartják. Szőlő- és borkultúrája legalább 1800 éves.

 

Shiraz egyik építészeti látványossága a Shah-e Cheragh temetkezési emlékmű és mecset, amit a „Fény királyának” is neveznek. Jelentős zarándokhely a 14. század óta. A mecset egyszerűen csodálatos belülről, hiszen millió csillogó drágakő díszíti falait, oszlopait, ajtóit, kupoláit. Ezektől a tükörmozaikoktól a belső tér szó szerint ragyog.

hirdetes

 

 

hirdetes
hirdetes

Ezek Oroszország legszebb tájai

Ezek Oroszország legszebb tájai

2017-03-21

Sokan előítéletesek Oroszországgal szemben. Ha szóba kerül a legtöbben rögtön a hidegre és Moszkvára gondolnak. Pedig sokkal több annál. Mi pedig ezt most meg is mutatjuk!

Ide egyszer el kell jutni

Ide egyszer el kell jutni

2017-03-14

A világunk tele van csodával. Mi most bemutatunk jó párat közülük, melyeket elnézve az embernek az az érzése, hogy ezeket egyszer muszáj látni élőben is!

Horvátország legszebb helyei

Horvátország legszebb helyei

2017-03-02

Most bemutatjuk Horvátország legszebb részeit.Dél-nyugati szomszédunknak sok rajongója van nálunk is,ezen képeket látva megtudjuk érteni,hogy miért.


2017-02-28 Bemutatjuk a világ legszebb tavait

A világ tele van gyönyörű helyekkel, természeti csodákkal.Ezek közé tartoznak a tavak is.Most bemutatjuk a legszebbeket közülük.Nézze meg Ön is a listát róluk!

2017-03-22 A Húsvét-sziget elképesztő rejtélye(i)

Olcsó poén lenne a Húsvét-sziget nevével eljátszani, így Húsvét közeledtével, de egyszerűen muszáj jobban megismerni ennek a helynek a rejtélyét, mert az van bőven.

2017-02-14 Etesd a tenyeredből a cinkéket ezen a varázslatos helyen!

Létezik az a középkori kastélyparkot idéző hely Magyarországon, ahol a cinkék a kezedből csipegetnek és a mókusok körülötted ugrálva követelik a diót!

2017-03-20 Ismét fejlesztik a Tisza-tavat és környékét!

A Tisza-tónál évek óta nagy a fejlődés, ami manapság is tart még. Sőt! Most kezdődik csak igazán a fejlődés az ország második legnagyobb tavánál!

Legveszélyesebb helyek a Földön

Vannak a Földön olyan helyek, melyek annyira szennyezettek, hogy az élet ott nem csak szinte lehetetlen. Az alábbiakban bemutatunk közülük jópárat. 

Elképesztő helyek a nagyvilágból

Gondolom veled is megesett már, hogy nem tudtad megmondani egy helyről ,hogy az valóban létezik-e, vagy sem. Az alábbiak pont ebbe a kategóriába...