Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség szakmai díjait: taroltak a Balatoni helyek- Magyar Sommelier Szövetség díjak 2021

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség szakmai díjait: taroltak a Balatoni helyek

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség szakmai díjait: taroltak a Balatoni helyek


2021/12/14
VN

Öt kategóriában döntött az idei Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz).

 Magyar Sommelier Szövetség díjak 2021 Balatoni borászok

Nyolcadik alkalommal ítélik oda a Par Excellence díjakat

A Masosz idén nyolcadik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről, amelyet a tagok szavazatai alapján lehet elnyerni. A jelöltekről a végső döntést az elnökség hozza meg egyhangúlag - közölte az MTI-vel hétfőn a Masosz elnöke. Slezsák Zoltán emlékeztetett: az elmúlt időszakban a járványhelyzet a vendéglátás és az ahhoz szorosan kapcsolódó tevékenységek helyzetét is megnehezítette, de nem kevesen voltak azok, akik áldozatos munkával igyekeztek megtartani a magas szakmai színvonalat, ami reményt ad a jövőt illetően.
   

A Magyar Sommelier Szövetség elismerésében azok a hazai szakemberek részesülhetnek, akik folyamatosan és magas színvonalon végzett munkássággal eredményesen segítik elő a magyar éttermi kultúra minőségének növelését, különös tekintettel az italfogyasztás színvonalának javítására, valamint a vonatkozó elméleti és gyakorlati ismeretek széleskörű népszerűsítésére.

 

Taroltak a Balatoni helyek

Termelő kategóriában a balatonlellei Ikon borászat kapta az elismerést. Mint a méltatás emlékeztet, a pincészet munkáját Konyári Borbála irányítja. Ma már 39 hektáron gazdálkodnak, termékpalettájuk széles. Dűlőik kivételes fekvésének köszönhetően egyedi stílusú csúcsborokat is készítenek, amelyekkel több jelentős nemzetközi verseny aranyérmét nyerték már el.
   

Kereskedő kategóriában a keszthelyi székhelyű Pampetrics borkereskedés érdemesült a díjra. Választékukban a kis, kézműves termelők és a nagyobb borászatok tételei egyaránt fellelhetőek - áll a méltatásban.
   

 

Vendéglátó kategóriában a balatonlellei Vitorlás étterem részesült a Par Excellence díjban. A 23 éve működő vendéglátóhely a helyi alapanyagokra támaszkodva évszakonként változó étlappal és hétvégi táblás ajánlatokkal is várja vendégeit. Gazdag borválasztékának gerincét a balatonboglári borvidék termelőinek szortimentjéből válogatják, kiegészítve az ország más borrégióinak minőségi tételeivel. A gasztronómiai alkotómunka Vaszilkó Dániel konyhafőnök irányítása alatt zajlik - emelték ki a bírálók.
   

Szakíró kategóriában Németh Ágnes lett a díjazott. A tekintélyes Decanter magazin magyar kiadásának 2004-ben lett a főszerkesztője, ő a megálmodója a VinCE Budapest Wine Show rendezvénynek, amelynek 7 évig volt a főszervezője. 2016-ig a VinCE Magazin főszerkesztőjeként tevékenykedett, amikor elindította saját weboldalát (Hungarianwines.eu). 2013-ban Pro Turismo díjjal tüntették ki, 2017-ben elnyerte a Millesima francia borkereskedés díját Wine Report kategóriában. Nevéhez fűződik a már négy alkalommal megszervezett nemzetközi borszakíró-verseny, a Hungarian WebWineWriting, amelyre idén 63 pályamű érkezett a világ minden tájáról.
   

 

Oktató kategóriában Kozma Kálmán nyerte el a díjat. A Gundel étterem vezetőjeként 34 éven keresztül végzett eredményes munkát. A magyar sommelier-k szervezeti életének fejlesztésében nagy szerepet játszott. Nemzetközi elismertségét bizonyítja részvétele hat Európa-bajnokság és három világbajnokság zsűrijének munkájában. Közreműködött a pincérek nemzetközi versenyeinek (EuroSkills, WorldSkills) értékelő bizottságában is. Számos szakkönyv szerzői között jegyzik, jelenleg a CEWI és MASOSZ tanfolyamainak előadója és vizsgáztatója, a Közép-Európai Gasztronómiai és Sommelier Egyesület alelnöke. Fontos szerepe van az évente sorra kerülő Magyar Sommelier Bajnokság előkészítésében és magán a versenyen.
   

A Par Excellence díj egy plakett, amelyet a nyertesek ünnepélyes keretek között a jövő évi Magyar Sommelier Bajnokság döntőjének megnyitóján vesznek át.


Balaton érdekesség gasztronómia hír utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fockroller

A fockroller meghatározását lásd az orrvitorla becsavaró szótárszónál.

Budapesti látnivalók

Bizonyára te is sok látnivalót ismersz Budapesten, de még egy budapesti lakos számára is tud...

Paul Elvström

Paul Elvström életrajz és eredmények Született: 1928. februér 25., Koppenhága,...

Látnivalók a Városligetben

A Városliget az egyik legkedveltebb helye azoknak, akik szeretnek egy kicsit kiszakadni a szürke...

Ahoi

Az ahoi egy régi hajós üdvözlés. pl: Nemere, ahoi!
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.