Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó- A verseny résztvevői és eredmények

hirdetes

Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó

Dávid Júlia
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

2010. április 24-én és 25-én Balatonkenesén rendezte meg a Kenese Marina-Port Vízisport Egyesület az Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó és Tavaszi Regattát, amely az öt állomásos One Design Trophy első fordulója is volt egyben. A hagyományokhoz híven a YS osztályok túraversenye pedig a Balatonkenes-Balatonaliga-Balatonalmádi-Balatonkenese útvonalon zajlott.

Megrendezett futamok, résztvevő hajóosztályok

Sajnos a szélviszonyok meglehetősen kedvezőtlenül alakultak, hiszen a kétnapos, eredetileg hat futamosra tervezett pályaversenyen csupán egyetlen osztály az Asso, tudott 3 futamot vitorlázni, a többi osztály pedig 1 vagy két futamot teljesíthetett a két napon. Az idei szezon első nagyhajós pályaversenyén 9 osztály (Asso, 8MOD, Melges, Nautic, Elliott770, S22, J24, SR, Dragon) 75 egységének 300 versenyzője szállt vízre.

Szombati összefoglaló

Szombaton a 10.00 órás rajtra igen gyenge 2 m/S-os ÉK-i szél fogadta a népes mezőnyt. Az ASSO, 8MOD, Melges hajóosztályok még viszonylag normál tempóban tudtak elrajtolni, a Nautic egységek már igen lassan hagyták el a rajt területet. Az Elliottok és S22-esek még elrajtoltak ugyan, de mire a a J24-es osztály a rajtvonalra ért, már 180 fokot fordult a szél és így a rajt után néhány perccel a rendezőség kénytelen volt érvényteleníteni a futamaikat. Szombaton a továbbiakban már a J24-es, Sudár Regatta és Dragon egységek számára egyetlen futamot sem tudtak rendezni. Szombat estére azért jutott program, hiszen akkor tartották a Dockyard Bajnokok Bajnoksága díjkiosztóját, valamint a 2009. évi One Design Trophy eredményhirdetését, ahol KutassyLászló által készített exkluzív üvegdíjakat kaptak a legjobbak. A túraverseny legjobbjait is megtapsolták a vitorlázók.

hirdetes

Vasárnap ismét a gyenge szél nehezítette a versenyzők dolgát


Vasárnap az előrejelzések biztatóbb szélviszonyokat jósoltak, így a 9 órás rajtra reményteljesen hajózott ki a 300 fős mezőny. Eleinte úgy tűnt, hogy stabil 2-3 m/s-os kelet i szél kitart majd és több futamot is vitorlázhatnak a versenyzők, de sajnos a forgatókönyv szinte majdnem megismétlődött hiszen 11.00 óra körül, akárcsak az előző, napon fordult és jelentősen gyengült a szél. Egy érvényes futamot vasárnap minden hajóosztály vitorlázott, az Assok még egy rövidített harmadik futamot is tudtak teljesíteni, de a 8MOD osztálynak már érvényteleníteni kellett a rajt után néhány perccel a 3. futamot. A rendezők még bizakodtak, hogy megjön a beígért 4-6 m/s-os É-ÉK-i szél, de sajnos több órás várakozás után, 13.00 órakor végül a három lövés véget vetett a versengésnek.

Az év első nagyhajós versenyének helyezettjei

A díjkiosztón azért lelkesen tapsoltak a csapatok az év első nagyhajós versenyén, abban bizakodva, hogy lesz még szél, és lesz még verseny az idén a Balatonon. Az Asso osztályban Majthényi Szabolcs vezette Fantomasso győzedelmeskedett, a 8MOD egységek közül a Raiffeise örülhetett az aranynak Pfeninberger András kormányzásával, a Melges flottában a Favonius, Nagy Zsolt Csaba vezényletével győzött. A Nautic egységek közül Galánta Gergely a Classikával végzett az első helyen, az Elliott 770 osztályban Münch István, az ISA PUR kormányánál teljesített a legjobban. A S22-eseknél a Bilfingerberger, Belle Örs kormányos vezényletével szerezte meg az első helyet, a legnépesebb J24-es osztályban, nagy meglepetésre a Dr Farkas Tamás és csapata érmei csillogtak a legfényesebben. A Sudár Regattá közül a SzázxSzép legénysége, Dr Szörényi Gábor kormányossal állhatott a dobogó legmagasabb fokára, a Dragonoknál pedig Nedbál Noel kormányossal az Atlantis lett az első.

hirdetes

A túraversenyt a YI-es kategóriában a Salánki Tamás kormányozta a La Díva nyerte, az összevont YSII-YSIII egységeknél pedig a Benke Kálmán kormányozta Oteki győzdelmeskedett.

Forrás: Kenese Marina-Port VSE

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Szótár

RC 44 vitorlás hajó

 RC 44 vitorlás hajó Az RC 44 egy kis vízkiszorítású, magas színvonalú One... Tovább

Balatonaliga Horgász Egyesület Kikötő

A Balatonaligai Horgász Egyesület kikötője a Balaton keleti medencéjének keleti partján... Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a legfrissebb vitorlázással kapcsolatos hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.