Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó- A verseny résztvevői és eredmények

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó


2010/04/26

Forrás: Kenese Marina-Port VSE

2010. április 24-én és 25-én Balatonkenesén rendezte meg a Kenese Marina-Port Vízisport Egyesület az Opel Gaál Kenesei Szezonnyitó és Tavaszi Regattát, amely az öt állomásos One Design Trophy első fordulója is volt egyben. A hagyományokhoz híven a YS osztályok túraversenye pedig a Balatonkenes-Balatonaliga-Balatonalmádi-Balatonkenese útvonalon zajlott.


Megrendezett futamok, résztvevő hajóosztályok

Sajnos a szélviszonyok meglehetősen kedvezőtlenül alakultak, hiszen a kétnapos, eredetileg hat futamosra tervezett pályaversenyen csupán egyetlen osztály az Asso, tudott 3 futamot vitorlázni, a többi osztály pedig 1 vagy két futamot teljesíthetett a két napon. Az idei szezon első nagyhajós pályaversenyén 9 osztály (Asso, 8MOD, Melges, Nautic, Elliott770, S22, J24, SR, Dragon) 75 egységének 300 versenyzője szállt vízre.

Szombati összefoglaló

Szombaton a 10.00 órás rajtra igen gyenge 2 m/S-os ÉK-i szél fogadta a népes mezőnyt. Az ASSO, 8MOD, Melges hajóosztályok még viszonylag normál tempóban tudtak elrajtolni, a Nautic egységek már igen lassan hagyták el a rajt területet. Az Elliottok és S22-esek még elrajtoltak ugyan, de mire a a J24-es osztály a rajtvonalra ért, már 180 fokot fordult a szél és így a rajt után néhány perccel a rendezőség kénytelen volt érvényteleníteni a futamaikat. Szombaton a továbbiakban már a J24-es, Sudár Regatta és Dragon egységek számára egyetlen futamot sem tudtak rendezni. Szombat estére azért jutott program, hiszen akkor tartották a Dockyard Bajnokok Bajnoksága díjkiosztóját, valamint a 2009. évi One Design Trophy eredményhirdetését, ahol KutassyLászló által készített exkluzív üvegdíjakat kaptak a legjobbak. A túraverseny legjobbjait is megtapsolták a vitorlázók.

Vasárnap ismét a gyenge szél nehezítette a versenyzők dolgát


Vasárnap az előrejelzések biztatóbb szélviszonyokat jósoltak, így a 9 órás rajtra reményteljesen hajózott ki a 300 fős mezőny. Eleinte úgy tűnt, hogy stabil 2-3 m/s-os kelet i szél kitart majd és több futamot is vitorlázhatnak a versenyzők, de sajnos a forgatókönyv szinte majdnem megismétlődött hiszen 11.00 óra körül, akárcsak az előző, napon fordult és jelentősen gyengült a szél. Egy érvényes futamot vasárnap minden hajóosztály vitorlázott, az Assok még egy rövidített harmadik futamot is tudtak teljesíteni, de a 8MOD osztálynak már érvényteleníteni kellett a rajt után néhány perccel a 3. futamot. A rendezők még bizakodtak, hogy megjön a beígért 4-6 m/s-os É-ÉK-i szél, de sajnos több órás várakozás után, 13.00 órakor végül a három lövés véget vetett a versengésnek.

Az év első nagyhajós versenyének helyezettjei

A díjkiosztón azért lelkesen tapsoltak a csapatok az év első nagyhajós versenyén, abban bizakodva, hogy lesz még szél, és lesz még verseny az idén a Balatonon. Az Asso osztályban Majthényi Szabolcs vezette Fantomasso győzedelmeskedett, a 8MOD egységek közül a Raiffeise örülhetett az aranynak Pfeninberger András kormányzásával, a Melges flottában a Favonius, Nagy Zsolt Csaba vezényletével győzött. A Nautic egységek közül Galánta Gergely a Classikával végzett az első helyen, az Elliott 770 osztályban Münch István, az ISA PUR kormányánál teljesített a legjobban. A S22-eseknél a Bilfingerberger, Belle Örs kormányos vezényletével szerezte meg az első helyet, a legnépesebb J24-es osztályban, nagy meglepetésre a Dr Farkas Tamás és csapata érmei csillogtak a legfényesebben. A Sudár Regattá közül a SzázxSzép legénysége, Dr Szörényi Gábor kormányossal állhatott a dobogó legmagasabb fokára, a Dragonoknál pedig Nedbál Noel kormányossal az Atlantis lett az első.

A túraversenyt a YI-es kategóriában a Salánki Tamás kormányozta a La Díva nyerte, az összevont YSII-YSIII egységeknél pedig a Benke Kálmán kormányozta Oteki győzdelmeskedett.

Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Étterem Budapesten

Egy különleges éttermet keresel a főváros szívében? A Városliget Café & Restaurant...

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten

Exkluzív esküvőhelyszín Budapesten, patinás környezetben, a múlt század emlékeivel, és...

achterstag

A hátsó szimpla árboc merevítő, anyaga drótkötél az árbocot előredőlés ellen tartja....

Hajólevél

A hajólevél a hajó forgalmi okmánya.

Gross

A gross (ejtsd: grósz) a nagyvitorla.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.