Villáminterjúk az V. Autós Regattáról

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Villáminterjúk az V. Autós Regattáról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Villáminterjúk az V. Autós Regattáról


2012/07/17

  Szombaton egész délelőtt és kora délután is remek idő volt Balatonszemesen, ami kedvezett az idei Autós Regatta versenyzőinek. A futam végeztével a parton is megmaradt a verseny jó hangulata. Néhány győztes csapatot még utol tudtunk érni a felhőtlen ünneplés közben. Tőlük kérdeztük meg, hogy milyen is volt a verseny, és hogy érezték magukat.

V. Autós Regatta

 

 
 
 

 

A Gemini nevű hajó kapitányát éppen hazaindulás közben sikerült még elcsípni:

 

Milyen volt a verseny?

 
Kiss László: A rajt után nem kellet semmit csinálni csak tartani a helyezést. Kicsit fárasztó volt a verseny, az első bójáig egyre gyengülő széllel kellett megbirkózni, majd egy szerencsés bójaforduló után, nagy választás elé kerültünk, hogy leejtsük vagy élesebben vegyük, majd az élesebbet választottuk, amely így utólag jó húzásnak minősült. 
 

Hogy érezték magukat?

 
K.L.: Jó volt, voltak ugyan holtpontjaink, de végül is jó idő volt, szépen sütött a  nap. Ha éppen elfáradtunk a legénység segített rajtunk egy kis étellel, itallal. Nagyon jól éreztük magunkat.

 

Akadtak problémák a verseny közben?

 

K.L.: Nem, most csodálatos módon nem voltak technikai problémák, a hajó ki lett próbálva rendesen és ennek köszönhetően nem volt semmi fennakadás. 
 

FCI Autóalkatrész Gardazurra nevű hajó legénységével a vacsora után beszélgettünk:

 

Milyen volt a verseny? 

 
A verseny változatos volt, megértünk mindent: erős szelet, gyenge szelet. Hátulról küzdöttük magunkat előre az első bója után. Gyakorlatilag egy nagyon jó rajt után elhúztunk a mezőnytől, aztán az első bójánál megvártuk őket és elengedtünk pár hajót. Onnantól kezdve mintaszerűen dolgozott a hajó, de hibáztam egyet, kettőt és mire ezt megoldottuk, összeszedtük magunkat újra, addigra a második szakasz közepén jártunk már. Aztán visszaszereztük az elsőségünket, és a kettes bójánál már vezettünk, a hármas bójánál már növeltük az előnyünket.
 

Milyen volt közben a hangulat a fedélzeten?

 
Hát hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hangoztak el néha csúnya szavak. Az első bójánál beleálltunk olyan dolgokba, amikbe nem kellett volna és ezért kicsikét paprikás volt a hangulat. Azonban a csapat vette az utasításokat, nem szívták mellre és megoldották a dolgokat. Most már mindenki szája mosolyra áll. 
 

Mik voltak a problémák?

 
Belebonyolódtunk két vitorlacserébe, nem volt minden rendben a hajón. Mire kigoboztuk a köteleket, a felhúzókat, addigra értékes percek teltek el. Könnyen lehet, hogy ezen múlott a Yardstick I. osztályban az első hely. De a szakmai győzelmet megszereztük.
 

Mik a tervek a jövővel kapcsolatban?

 
Reméljük sikerült elnyernünk a támogatóink bizalmát és jövőre is tudunk jönni, és természetesen, akkor is az első hely a cél. Nem adjuk alább.
 

A Pilsner Úr legénységét már igencsak ünnepi hangulatban kaptuk el.

A kérdéseinkre is ebben a szellemben válaszoltak. A hangulat felhőtlenségéről hosszasan nyilatkoztak, amit akkor már semmi képen nem lehetett kétségbe vonni. De hát csak az osztály győztes csapatról van szó. Mikor a verseny nehézségeiről kérdeztem őket egy érdekes történettel feleltek: „A tőkesúlyúnkban megakadt egy hatalmas hal. Akkor hirtelen nem is tudtuk mi volt az a koppanás, majd mikor hátra néztünk láttunk, hogy hát elütöttünk egy halat.” És tényleg valami rekord méretű hal lehetett, ugyanis a motoros kísérővel pont akkor haladtunk el a Pilsner Úr mellett, mikor a „karambol” bekövetkezett. A sajtós kollégákkal nem is tudtuk mire vélni, hogy mit keres a felszínen egy ekkora óriás.
 
Az esti partin sem hagyott alább a jókedv.. A kitartóak egész este rophatták, jobbnál jobb zenékre. Gratulálunk a győzteseknek és az összes versenyzőnek!
 
István Beatrix
 

versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Saját testsúlyos edzés

 Saját testsúlyos edzés

Balatonmária Túravitorlás Egyesület

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a Túravitorlás Egyesület...

Gerenda

A gerenda a vihart hozó kékeslilás, sötét, egyenes vonalú felhőképződmény. A gerenda...

Étterem III. kerület

Budapest III. kerületében található legjobb éttermek, melyek kiemelt szolgáltatást...

krejcolás

Célunkat csak negyedszélben tudjuk megközelíteni, és legalább egy fordulást tartalmaz, szél...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.