notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Villáminterjúk az V. Autós Regattáról

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > Villáminterjúk az V. Autós Regattáról

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Villáminterjúk az V. Autós Regattáról


2012/07/17

  Szombaton egész délelőtt és kora délután is remek idő volt Balatonszemesen, ami kedvezett az idei Autós Regatta versenyzőinek. A futam végeztével a parton is megmaradt a verseny jó hangulata. Néhány győztes csapatot még utol tudtunk érni a felhőtlen ünneplés közben. Tőlük kérdeztük meg, hogy milyen is volt a verseny, és hogy érezték magukat.

V. Autós Regatta

 

 
 
 

 

A Gemini nevű hajó kapitányát éppen hazaindulás közben sikerült még elcsípni:

h2 after

 

Milyen volt a verseny?

 
Kiss László: A rajt után nem kellet semmit csinálni csak tartani a helyezést. Kicsit fárasztó volt a verseny, az első bójáig egyre gyengülő széllel kellett megbirkózni, majd egy szerencsés bójaforduló után, nagy választás elé kerültünk, hogy leejtsük vagy élesebben vegyük, majd az élesebbet választottuk, amely így utólag jó húzásnak minősült. 
 

Hogy érezték magukat?

 
K.L.: Jó volt, voltak ugyan holtpontjaink, de végül is jó idő volt, szépen sütött a  nap. Ha éppen elfáradtunk a legénység segített rajtunk egy kis étellel, itallal. Nagyon jól éreztük magunkat.

 

Akadtak problémák a verseny közben?

 

K.L.: Nem, most csodálatos módon nem voltak technikai problémák, a hajó ki lett próbálva rendesen és ennek köszönhetően nem volt semmi fennakadás. 
 

FCI Autóalkatrész Gardazurra nevű hajó legénységével a vacsora után beszélgettünk:

 

Milyen volt a verseny? 

 
A verseny változatos volt, megértünk mindent: erős szelet, gyenge szelet. Hátulról küzdöttük magunkat előre az első bója után. Gyakorlatilag egy nagyon jó rajt után elhúztunk a mezőnytől, aztán az első bójánál megvártuk őket és elengedtünk pár hajót. Onnantól kezdve mintaszerűen dolgozott a hajó, de hibáztam egyet, kettőt és mire ezt megoldottuk, összeszedtük magunkat újra, addigra a második szakasz közepén jártunk már. Aztán visszaszereztük az elsőségünket, és a kettes bójánál már vezettünk, a hármas bójánál már növeltük az előnyünket.
 

Milyen volt közben a hangulat a fedélzeten?

 
Hát hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hangoztak el néha csúnya szavak. Az első bójánál beleálltunk olyan dolgokba, amikbe nem kellett volna és ezért kicsikét paprikás volt a hangulat. Azonban a csapat vette az utasításokat, nem szívták mellre és megoldották a dolgokat. Most már mindenki szája mosolyra áll. 
 

Mik voltak a problémák?

 
Belebonyolódtunk két vitorlacserébe, nem volt minden rendben a hajón. Mire kigoboztuk a köteleket, a felhúzókat, addigra értékes percek teltek el. Könnyen lehet, hogy ezen múlott a Yardstick I. osztályban az első hely. De a szakmai győzelmet megszereztük.
 

Mik a tervek a jövővel kapcsolatban?

 
Reméljük sikerült elnyernünk a támogatóink bizalmát és jövőre is tudunk jönni, és természetesen, akkor is az első hely a cél. Nem adjuk alább.
 

A Pilsner Úr legénységét már igencsak ünnepi hangulatban kaptuk el.

A kérdéseinkre is ebben a szellemben válaszoltak. A hangulat felhőtlenségéről hosszasan nyilatkoztak, amit akkor már semmi képen nem lehetett kétségbe vonni. De hát csak az osztály győztes csapatról van szó. Mikor a verseny nehézségeiről kérdeztem őket egy érdekes történettel feleltek: „A tőkesúlyúnkban megakadt egy hatalmas hal. Akkor hirtelen nem is tudtuk mi volt az a koppanás, majd mikor hátra néztünk láttunk, hogy hát elütöttünk egy halat.” És tényleg valami rekord méretű hal lehetett, ugyanis a motoros kísérővel pont akkor haladtunk el a Pilsner Úr mellett, mikor a „karambol” bekövetkezett. A sajtós kollégákkal nem is tudtuk mire vélni, hogy mit keres a felszínen egy ekkora óriás.
 
Az esti partin sem hagyott alább a jókedv.. A kitartóak egész este rophatták, jobbnál jobb zenékre. Gratulálunk a győzteseknek és az összes versenyzőnek!
 
István Beatrix
 versenyKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Tihanyi Yacht Club

A Tihanyi Yacht Club vitorláskikötőjének bemutatása: A tihanyi kompkikötőtől...

Stagreiter

Stagreiter - orrvitorlakapocs (=lovas)

Pozitív csapás

 Cirkálásnál, azaz kreuzban, az a szakasz, amely közelebb visz minket célunkhoz.

Répa

Répát általában akkor húzunk, amikor a spinakker vagy más hátszélvitorla megtekeredve,...

Bohém Étterem Budapest

A Pest Buda Bisztró étterem az egyik legjobb étterem Budapesten Különlegességét maga a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!