Villáminterjúk az V. Autós Regattáról

hirdetes

Villáminterjúk az V. Autós Regattáról

hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

  Szombaton egész délelőtt és kora délután is remek idő volt Balatonszemesen, ami kedvezett az idei Autós Regatta versenyzőinek. A futam végeztével a parton is megmaradt a verseny jó hangulata. Néhány győztes csapatot még utol tudtunk érni a felhőtlen ünneplés közben. Tőlük kérdeztük meg, hogy milyen is volt a verseny, és hogy érezték magukat.

V. Autós Regatta

 

 
 
 

 

A Gemini nevű hajó kapitányát éppen hazaindulás közben sikerült még elcsípni:

 

Milyen volt a verseny?

 
Kiss László: A rajt után nem kellet semmit csinálni csak tartani a helyezést. Kicsit fárasztó volt a verseny, az első bójáig egyre gyengülő széllel kellett megbirkózni, majd egy szerencsés bójaforduló után, nagy választás elé kerültünk, hogy leejtsük vagy élesebben vegyük, majd az élesebbet választottuk, amely így utólag jó húzásnak minősült. 
 

Hogy érezték magukat?

 
K.L.: Jó volt, voltak ugyan holtpontjaink, de végül is jó idő volt, szépen sütött a  nap. Ha éppen elfáradtunk a legénység segített rajtunk egy kis étellel, itallal. Nagyon jól éreztük magunkat.

 

Akadtak problémák a verseny közben?

 

K.L.: Nem, most csodálatos módon nem voltak technikai problémák, a hajó ki lett próbálva rendesen és ennek köszönhetően nem volt semmi fennakadás. 
 

FCI Autóalkatrész Gardazurra nevű hajó legénységével a vacsora után beszélgettünk:

 

Milyen volt a verseny? 

 
A verseny változatos volt, megértünk mindent: erős szelet, gyenge szelet. Hátulról küzdöttük magunkat előre az első bója után. Gyakorlatilag egy nagyon jó rajt után elhúztunk a mezőnytől, aztán az első bójánál megvártuk őket és elengedtünk pár hajót. Onnantól kezdve mintaszerűen dolgozott a hajó, de hibáztam egyet, kettőt és mire ezt megoldottuk, összeszedtük magunkat újra, addigra a második szakasz közepén jártunk már. Aztán visszaszereztük az elsőségünket, és a kettes bójánál már vezettünk, a hármas bójánál már növeltük az előnyünket.
hirdetes
 

Milyen volt közben a hangulat a fedélzeten?

 
Hát hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem hangoztak el néha csúnya szavak. Az első bójánál beleálltunk olyan dolgokba, amikbe nem kellett volna és ezért kicsikét paprikás volt a hangulat. Azonban a csapat vette az utasításokat, nem szívták mellre és megoldották a dolgokat. Most már mindenki szája mosolyra áll. 
 

Mik voltak a problémák?

 
Belebonyolódtunk két vitorlacserébe, nem volt minden rendben a hajón. Mire kigoboztuk a köteleket, a felhúzókat, addigra értékes percek teltek el. Könnyen lehet, hogy ezen múlott a Yardstick I. osztályban az első hely. De a szakmai győzelmet megszereztük.
 

Mik a tervek a jövővel kapcsolatban?

 
Reméljük sikerült elnyernünk a támogatóink bizalmát és jövőre is tudunk jönni, és természetesen, akkor is az első hely a cél. Nem adjuk alább.
hirdetes
 

A Pilsner Úr legénységét már igencsak ünnepi hangulatban kaptuk el.

A kérdéseinkre is ebben a szellemben válaszoltak. A hangulat felhőtlenségéről hosszasan nyilatkoztak, amit akkor már semmi képen nem lehetett kétségbe vonni. De hát csak az osztály győztes csapatról van szó. Mikor a verseny nehézségeiről kérdeztem őket egy érdekes történettel feleltek: „A tőkesúlyúnkban megakadt egy hatalmas hal. Akkor hirtelen nem is tudtuk mi volt az a koppanás, majd mikor hátra néztünk láttunk, hogy hát elütöttünk egy halat.” És tényleg valami rekord méretű hal lehetett, ugyanis a motoros kísérővel pont akkor haladtunk el a Pilsner Úr mellett, mikor a „karambol” bekövetkezett. A sajtós kollégákkal nem is tudtuk mire vélni, hogy mit keres a felszínen egy ekkora óriás.
 
Az esti partin sem hagyott alább a jókedv.. A kitartóak egész este rophatták, jobbnál jobb zenékre. Gratulálunk a győzteseknek és az összes versenyzőnek!
 
István Beatrix
 
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Vitorlázók figyelem! Hamarosan indul a Volvo High Tech Regatta!

2018-06-30

Vitorlázók figyelem! Hamarosan indul a Volvo High Tech Regatta!

A Volvo High Tech Regatta vitorlás versenyen ismét összemérhetik tudásukat a vitorlázás szerelmesei! A hazai vitorlázók egyik kedvenc versenyét idén is megrendezik! Ha szeretnél részt venni a versenyen indulóként, de ha csak nézőként látogatnál el, akkor mindenképp olvasd el cikkünket, melyben minden részletet összefoglaltunk a versenyről!

Ez a háromtestes vitorlás lesz a 2018-as Hamilton Island Race Week egyik sztárja

2018-07-03

Ez a háromtestes vitorlás lesz a 2018-as Hamilton Island Race Week egyik...

A legnevesebb ausztrál vitorlásverseny, a Hamilton Island Race Week 150. nevezője egy Vietnamban készült trimarán. Az amerikai dizájnú hajóval egy új-zélandi hajós indul. Ez a hajó nem más, mint a Romanza, ami egy 18,2 méter hosszú, háromtestes vitorlás. Sok reményt fűznek a hajóhoz, amellyel elindulnak az idei ausztrál versenyen is!

A 2018-as Race to Alaska (R2AK) döntő pillanata

2018-07-04

A 2018-as Race to Alaska (R2AK) döntő pillanata

2018. június 24-én lelkes szurkolók tömege gyűlt össze az alaszkai Ketchikan városában, hogy figyelemmel kísérjék a Race to Alaska (R2AK) első befutóit. Az Alaskan Fish House tulajdonosa szintén túlórázott, hiszen a záróra után is nyitvatartott kapuit a verseny érdekében! Cikkünkben a Federal’s Team Sail Like a Girl csapatról írtunk!

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

2018-07-27

A Safram nyerte a 2018-as Kékszalagot!

A 2018-as Kékszalag nem igazán hozott meglepetést, maximum annyit, hogy szuperlassúságban tudtak közlekedni a hajók. Nézzük, ki nyerte a 2018-as Kékszalagot!

verseny

Szótár

Fonyód Lighting ZRt. Csónakkikötő

A Balaton nyugati medencéjének déli partján található a GE Lightning Zrt. fonyódi ... Tovább

Blokk

A Blokk meghatározását lásd a csiga szótárszónál. Tovább

Tovább a lexikonra
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 243

Átlagos értékelés: 5.0