Ezek a hurrikánok forgatták fel a legjobban Amerikát

hirdetes

A 10 legnagyobb hurrikán Amerikában

SF
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Azzal, hogy a NOAA 1953-ban nevekkel kezdte ellátni a nagyobb hurrikánokat, szinte karaktert, személyiséget kölcsönzött a pusztító természeti csapásoknak, így nem meglepő, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb viharait még toplistázni is hajlamosak egyesek.

Amerika hurrikánjai

Andrew (26.5 milliárd dolláros kár)

1992-ben meglepetésszerűen ütött rajta Miamin és környékén az Andrew, ami 15 emberéletet is követelt. Gyenge viharként indult az Atlanti Óceánon, a tudósok nem sejtették, hogy mennyire kitartó és erősödő lesz, ráadásul nem is a "hurrikánszezonban" csapott le, így duplán váratlanul és felkészületlenül érte a lakosságot.

Amerika hurrikánjai

Ugyan a hurrikán-erősségi ötös skálán "csak" 4-est ért el, de így is a '60-as évek legerősebbje volt a Donna, ami Afrika partjaitól indulva jutott el az 'Államokig, amelynek keleti partját végigsöpörte, és Kanadáig is feljutott, miközben az USA-ba lent Floridában érkezett meg. 

Amerika hurrikánjai

2008 legpusztítóbb vihara az Egyesült Államok mellett Kubát is súlyosan érintette, de a legnagyobb kár Texasban és Haitin keletkezett (a Mississipi folyó vidéke is súlyos károkat szenvedett), majdnem 200-an haltak meg.

Amerika hurrikánjai

1928-ban még nem adtak neveket, azonban ettől még ugyanúgy pusztítottak hurrikánok, és ugyanúgy velük járt az óriási esőzések miatt az áradás is. Ugyan nem élt itt sok ember, hiszen ismerték már, hogy Dél-Florida milyen veszélyes hely, ők azonban mindannyian érintve voltak az Okeechobee tó megemelkedett vízszintje által.

Amerika hurrikánjai

A második világháború idején, 1944-ben csapott le a Kuba-Florida hurrikán, ami először Georgiában támadott, és végigvonult Észak-, és Dél-Karolinán, majd Virginián is. Főleg az áradások pusztítottak: 300 ember halt meg a két országban.

Amerika hurrikánjai

1938-ban New-England és Long Island is megtapasztalta a természet pusztító erejét, amikor 160 mérföld per órás sebességű szélviharok csaptak le rá.

Amerika hurrikánjai

Mindenki ismeri a nevét, aki az elmúlt években nézte a híreket. 2012-ben majdnem elmosta New Jerseyt és az 'Államok északkeleti részét ez az óriási vihar, ami New York Cityt sem kímélte. Az óceán egy óriási hullámából alakult át trópusi viharrá, majd Kuba partjainál erősödött meg annyira, hogy 3-as hurrikán váljék belőle.

Amerika hurrikánjai

Az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő hurrikán volt: a négyes erősségű vihar 8000-12000 emberéletet követelt, és hatalmas területeket elpusztított Floridában több, mint 100 évvel ezelőtt. Ijesztő belegondolni, hogy az akkori technológiai viszonyok között az embereknek mennyi idejük lehetett felkészülni a viharra - semennyi.

Amerika hurrikánjai

Ez volt az új évezred legismertbeb vihara, ami szinte teljesen elpusztította New Orleans városát. A 2005-ös vihar volt, hogy 280 kilométer per órás sebességgel tombolt, és érintette a Bahamákat, Kubát, meg persze Amerika szinte teljes délkeleti részét. 1883 ember hunyt el, és utána évekig keresték, hogy New Orleans város védekezésében bekövetkezett hibákért kik voltak a felelősek.

Amerika hurrikánjai

1926-ban csapott le, és szinte teljesen elpusztította Florida legnagyobb városát. Ugyan csak 3-as kategóriájú volt, de akkoriban ez is elég volt az óriási pusztításhoz, hiszen a házak többségét nem úgy építették, hogy ellenállni tudjanak egy viharnak.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
Luxus hegyi házak a téli vakációra

2018-11-30

Luxus hegyi házak a téli vakációra

Nyakunkon a tél, és ilyenkor sokan szívesen menekülnek el a hegyek közé ahol nem csak a hó, hanem az életre szóló sí-élmények és a mesébe illő házikók által biztosított hangulat is garantált. Bizony, egy valamirevaló sí-orientált vakáció csak akkor teljes, ha egy kellemes hegyi házikóban tölti el az ember.

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

2018-12-01

Új luxushajók és szolgáltatások a tengeren, amiket érdemes kipróbálni!

Szerencsések vagyunk, hogy egy olyan korban élhetünk, ahol temérdek luxushajó közül válogathatunk, ha szeretnénk királyi körülmények között eltölteni szabadidőnket a tengeren. Az itt felsorolt hajók és szolgáltatások is ezt bizonyítják: a világ legnagyobb luxushajójától kezdve a családiasabb hangulatú opciókig mindenki talál az ízlésének megfelelő

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

2019-01-16

Mit kell tudnod az Atlanti-óceán áthajózásáról?

Most mindent megtudhatsz te is az Atlanti-óceán áthajózásáról, cikkünkben minden hasznos információt megosztunk, olvasd el remek írásunkat, és tudd meg, hogyan juthatsz át az Atlanti-óceánon!

Tippek a téli vitorlázáshoz

2019-01-16

Tippek a téli vitorlázáshoz

Akár tetszik, akár nem, a tél végérvényesen beköszöntött, és ha a hó még nem is ért ide, a mínuszok már nagyon is a hétköznapok részeivé váltak. Ez azonban nem kell, hogy feltétlenül a vitorlázható időszak végét jelentse – a téli hajózás nagyon is lehetséges, csak sokkal több dologra kell odafigyelni közben.

utazás
hirdetes

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 137

Átlagos értékelés: 5.0