notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Ezek a hurrikánok forgatták fel a legjobban Amerikát

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A 10 legnagyobb hurrikán Amerikában

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 10 legnagyobb hurrikán Amerikában


2014/07/28
SF

Azzal, hogy a NOAA 1953-ban nevekkel kezdte ellátni a nagyobb hurrikánokat, szinte karaktert, személyiséget kölcsönzött a pusztító természeti csapásoknak, így nem meglepő, hogy az elmúlt évtizedek legnagyobb viharait még toplistázni is hajlamosak egyesek.

Amerika hurrikánjai
Andrew (26.5 milliárd dolláros kár)

1992-ben meglepetésszerűen ütött rajta Miamin és környékén az Andrew, ami 15 emberéletet is követelt. Gyenge viharként indult az Atlanti Óceánon, a tudósok nem sejtették, hogy mennyire kitartó és erősödő lesz, ráadásul nem is a "hurrikánszezonban" csapott le, így duplán váratlanul és felkészületlenül érte a lakosságot.

Amerika hurrikánjai

Ugyan a hurrikán-erősségi ötös skálán "csak" 4-est ért el, de így is a '60-as évek legerősebbje volt a Donna, ami Afrika partjaitól indulva jutott el az 'Államokig, amelynek keleti partját végigsöpörte, és Kanadáig is feljutott, miközben az USA-ba lent Floridában érkezett meg. 

Amerika hurrikánjai

2008 legpusztítóbb vihara az Egyesült Államok mellett Kubát is súlyosan érintette, de a legnagyobb kár Texasban és Haitin keletkezett (a Mississipi folyó vidéke is súlyos károkat szenvedett), majdnem 200-an haltak meg.

Amerika hurrikánjai

1928-ban még nem adtak neveket, azonban ettől még ugyanúgy pusztítottak hurrikánok, és ugyanúgy velük járt az óriási esőzések miatt az áradás is. Ugyan nem élt itt sok ember, hiszen ismerték már, hogy Dél-Florida milyen veszélyes hely, ők azonban mindannyian érintve voltak az Okeechobee tó megemelkedett vízszintje által.

Amerika hurrikánjai

A második világháború idején, 1944-ben csapott le a Kuba-Florida hurrikán, ami először Georgiában támadott, és végigvonult Észak-, és Dél-Karolinán, majd Virginián is. Főleg az áradások pusztítottak: 300 ember halt meg a két országban.

Amerika hurrikánjai

1938-ban New-England és Long Island is megtapasztalta a természet pusztító erejét, amikor 160 mérföld per órás sebességű szélviharok csaptak le rá.

Amerika hurrikánjai

Mindenki ismeri a nevét, aki az elmúlt években nézte a híreket. 2012-ben majdnem elmosta New Jerseyt és az 'Államok északkeleti részét ez az óriási vihar, ami New York Cityt sem kímélte. Az óceán egy óriási hullámából alakult át trópusi viharrá, majd Kuba partjainál erősödött meg annyira, hogy 3-as hurrikán váljék belőle.

Amerika hurrikánjai

Az egyik legtöbb halálos áldozatot követelő hurrikán volt: a négyes erősségű vihar 8000-12000 emberéletet követelt, és hatalmas területeket elpusztított Floridában több, mint 100 évvel ezelőtt. Ijesztő belegondolni, hogy az akkori technológiai viszonyok között az embereknek mennyi idejük lehetett felkészülni a viharra - semennyi.

Amerika hurrikánjai

Ez volt az új évezred legismertbeb vihara, ami szinte teljesen elpusztította New Orleans városát. A 2005-ös vihar volt, hogy 280 kilométer per órás sebességgel tombolt, és érintette a Bahamákat, Kubát, meg persze Amerika szinte teljes délkeleti részét. 1883 ember hunyt el, és utána évekig keresték, hogy New Orleans város védekezésében bekövetkezett hibákért kik voltak a felelősek.

Amerika hurrikánjai

1926-ban csapott le, és szinte teljesen elpusztította Florida legnagyobb városát. Ugyan csak 3-as kategóriájú volt, de akkoriban ez is elég volt az óriási pusztításhoz, hiszen a házak többségét nem úgy építették, hogy ellenállni tudjanak egy viharnak.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Irodatakarítás Budapest

Irodatakarítás Budapest

Franck Cammas

Franck Cammas vitorlázó életrajz Franck Cammas 1972 december 22.-én született...

Persenning

Vitorlavédő huzat, zsák.

Eladó ingatlan Balaton

Egy eladó ingatlan Balaton partján nem csupán csodás otthont, de örök ebfektetési...

Autopilot

Autopilot: Elektronikusan vezérelt, tájolóval és GPS-el (Global Position System)...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlás élethez hozzátartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlás versenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlás oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbi szerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Vitorlás hírek a világ minden szegletéből- minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon velünk a világ leghíresebb vitorlás versenyeit , less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlás túrára indulsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlás versenyek

Velünk egyik vitorlás versenyről sem kell lemaradnod. Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlás versenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlás versenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Eredmények, tudósítások, információk a versenyekkel kapcsolatban, és interjúk a résztvevőkkel, vagy akár a szervezőkkel is. Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlás versenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A legújabb luxusautók, technikai kiegészítők, okostelefonok, okoseszközök, órák, divat és minden más, ami a vitorlás életmódhoz hozzá tartozik. Értesülj a legújabb divatról első kézből, és ne maradj le a legújabb technológia kiegészítőkről sem! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlás versenyhez? Itt mindent megtalálsz. A legújabb hajócsodákról sem fogsz lemaradni, azt garantáljuk, ahogyan azt is, hogy a legújabb luxusautókból sem lesz hiányod! 

Utazás a világ körül

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint egy vitorláson, a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt. Nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. Persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk. De a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, legnagyobb vitorlás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!