notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A 10 legszebb magyar nevezetesség, amiket mindenféleképpen látnod kell

Vedd fel velünk a kapcsolatot, kattints!
Főoldal > A 10 leggyönyörűbb magyar nevezetesség

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 10 leggyönyörűbb magyar nevezetesség


2014/03/14

Csodálatos tájak, természeti kincsek és települések, melyekben kis hazánk bővelkedik és ahová minden magyar embernek el kell látogatnia.  Magyarország a sajátunk, számunkra ez a legszebb ország. Ismerjük meg mindazt, ami a miénk.

Nevezetességek
Ismerd meg hazánk legszebb nevezetességeit. Csodálatos helyek, ahová mindenféleképpen el kell látogatnod. Az összeállítás csak egy része a sok gyönyörű magyar nevezetességnek és az 10-es lista is teljes mértékben szubjektív.

 

Hortobágy

 

A Hortobágy hazánk keleti felén található gyéren lakott vidék, melynek nagy része nemzeti park. Országunk egyik legfőbb idegenforgalmi vonzereje a hortobágyi puszta és a hozzá társított  alföldi pásztor- és betyár romantika. Szürkemarha, daruvonulás, túzok, gémeskutak, délibábok a Kilenclyukú híd és még sok egyéb, mely ámulatba ejti az idelátogatókat.

Nevezetességek

Ma Esztergom kedvelt idegenforgalmi célpont, évente egymillió turista választja úti céljául. A város az esztergomi érsek székvárosaként a római katolikus egyház magyarországi központja. Esztergom a Duna kanyarulatában fekszik és egy igazán festői képet nyújt az idelátogatóknak. Az Esztergomi Bazilika mellett a középkori várat, a prímási palotát, a műemléki védelem alatt álló belvárost, az Ószemináriumot, a Sötétkaput és a Víziváros török kori emlékeit érdemes meglátogatni.

Nevezetességek

A Villányi borvidék úttörő szerepet játszott a magyar borászat újjászületésében és mely Magyarország egyik legfejlettebb bortermő vidékének számít. Hazánk legmelegebb és legnaposabb borvidéke, mely 2100 hektáron terül el. Villány 1987-ben a megtisztelő Szőlő és Bor Városa címet kapta a nemzetközi zsűritől.  Érdemes ellátogatni a hasonlóan csodálatos tokaji borvidékre is, mely 2002 óta az Unesco világörökség része.

Nevezetességek

Az Őrség zömében Nyugat-Magyarországon, kisebb részben a szlovéniai Muravidéken található történeti és néprajzi tájegység, mely bővelkedik látnivalókban, természeti kincsekben, a történelmi múltat és kultúrát idéző értékekben. A legszebb őrségi falvak közé tartozik Hegyhátszentjakab és Szalafő, ahol koraközépkori templomok, haranglábak, néprajzi múzeum és izgalmas programok várják az idelátogatókat.

Nevezetességek

A ”Királynék városa” a Balaton-felvidék északi részén fekszik. Szent István feleségének Gizellának volt a kedvenc tartózkodási helye Veszprém. Legfontosabb látnivalói: a Várnegyed, a Szerelemsziget, a Margit-romok, az Óváros tér épületei, a veszprémvölgyi apácakolostor és a Viadukt. 

Nevezetességek

Tihany Magyarország egyik legszebb fekvésű települése, látványos táj és természeti adottságokban bővelkedő község a Balatonba nyúló Tihanyi-félszigeten. Nevezetességei a 11. században alapított Tihanyi Apátság, a Külső- és a Belső-tó, a csodálatos levendulaültetvény, az Óvár, a skanzen és a Kálvária. De több elképesztő geológiai képződménnyel is találkozhatunk, ha ellátogatunk Tihanyba.

 

Nevezetességek

Hazánk 5. legnagyobb városa Pécs, mely országunk déli határvidékén található a csodálatos természeti adottságokkal rendelkező Mecsek mellett. Pécs 1998-ban elnyerte az UNESCO Városok a békéért-díját a kisebbségi kultúrák ápolása, valamint a délszláv háború menekültjei iránt tanúsított befogadó, toleráns hozzáállása miatt. Gyönyörű történelmi műemlékekkel találkozhatunk, ha ellátogatunk Pécsre, többek között az Unesco világörökségi listáján szereplő ókeresztény katakombákkal, vagy a török időkből fenn maradt építményekkel.

Nevezetességek

Az egyetlen magyar falu, mely az UNESCO Világörökségi listáján szerepel. Mai jellegét még a 17-18. században nyerte el. A Nógrád megyében található palóc falu a tradicionális építészetet és a 20.-ik századot megelőző paraszti életet mutatja be.

Nevezetességek

1995 óta szerepel az Unesco Világörökségi listáján. Országunk északi részén fekvő Aggtelek fő látványossága a Nemzeti Parkban fekvő barlang, de emellett még számos kulturális nevezetességgel rendelkezik, melyeket semmiképp sem szabadna kihagynia az idelátogatóknak.

Nevezetességek

A leghűségesebb magyar város- Civitas Fidelissima. Sopron 1921-ben a Trianoni szerződés után szavazott, arról, hogy továbbra is magyar város maradjon. A középkori, barokk hangulatú város számtalan történelmi és építészettörténeti nevezetességgel büszkélkedik.utazásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Keszthely - BAHART Vitorláskikötő

Keszthely BAHART Vitorláskikötő bemutatása A Keszthelyi Vitorláskikötő a Balaton egyik...

Fellúvolás

A fellúvolás meghatározását lásd a felmenetel szótárszónál.

Csapás

Csapáson halad a hajó, ha nem fordul vagy perdül. Ha a szelet jobbról kapja, jobbcsapáson,...

Spinakker

Spinakker - Hátszélvitorla, az orrvitorlák egy speciális fajtája, könnyû/közepes szélre...

Vorlieck

A vorlieck a nagyvitorla (Gross) első éle.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.