Csak néhány dolgon kell változtatnod, ha sikeres szeretnél lenni!

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Légy sikeres az üzleti életben, változtass az alapokon!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Légy sikeres az üzleti életben, változtass az alapokon!


2018/03/06
CZs

A siker nem szerencse kérdése, sokkal inkább a kemény munkáé, és a hozzállásé. Az üzleti életben sikeres emberek gyűjtöttek össze 10 olyan dolgot, amin mindenképpen változtatnod kell, és amik elmondásuk szerint nagyban hozzájárultak az eredményeik eléréséhez.

Ezek a tippek segítenek, hogy sikereket érj el

Mondj búcsút az egészségtelen életmódnak

Szokásos klisé, igaz? Egyre népszerűbb diéták és edzéstervek kerülnek napvilágra, ma már egészségesen élni trendi dolog. Valójában azonban tényleg minden itt kezdődik, mindenféle túlbonyolítás nélkül. Táplálkozz egészségesen, és légy aktív! Az egészséges fizikai és mentális állapot nagyban hozzájárul teljesítményed növeléséhez, stressztűrő képességed javításához. Ráadásul, ha napról napra jobbá válik a közérzeted, bátrabbá és magabiztosabbá válsz, akkor biztosan nem tarthat majd vissza semmi céljaid elérésétől!

 

Ne rövid távon gondolkodj

Mi a közös a sikeres emberekben? Az, hogy hosszú távon gondolkodnak. Minden apró cél egy hosszú folyamat része, amelyek minden nap apró lépésekbe kerülnek. Nyugodtan határozz meg hajmeresztő célkitűzéseket a jövőre nézve, és érezd is azt magadénak.

 

Ne keress kifogásokat

A sikeres emberek jól tudják, hogy rajtuk kivül senki más nem felelős az életükért, függetlenül attól, hogy honnan indultak, merre tartanak, mik a gyengeségeik és milyen múltbéli kudarcokon estek át. Ha te is felismered, hogy a felelősség kizárólag a tiéd, akkor rájössz arra is, hogy felesleges kifogásokat gyártanod, hiszen csak magadat áltatod velük. A kifogások nem csak szakmai, de személyes fejlődésedet is korlátozzák. Vedd kezedbe az életedet, más nem fogja!

 

Ne légy rugalmatlan

Azok az emberek, akik erősen ragaszkodnak gondolkodásmódjukhoz és meglátásaikhoz gyakorlatilag azt hiszik, hogy intelligenciájuk és tehetségük egy olyan dolog, ami vagy sikerre viszi őket, vagy nem, függetlenül a befektetett munkától. A sikeres emberek rengeteg időt töltenek önmaguk fejlesztésével, nyitottak új ismeretek, készségek megismerésére, más emberek elképzeléseire és látásmódjára. 

 

Ne áltasd magad

Bár hallani hihetetlen történeteket arról, hogy valaki annyira szerencsés volt, hogy egyik napról a másikra ölébe hullott a siker, azért erre kevés az esély. Ha pedig ezt várod, csak magadnak okozol csalódást. Haladj inkább folyamatosan lépésről lépésre, tervezd a jövőt, de mindig koncentrálj az adott napra.

 

Ne légy perfekcionista

Nem azzal van a probléma, ha a tökéletességre törekszel, hanem azzal, ha görcsösen ragaszkodsz is hozzá. Próbálj idomulni a váratlan helyzetekhez, talán sokkal jobban alakulnak majd a dolgok, mint az eredeti terved szerint. A kudarcok – vagy a fél sikerek – ne bénítsanak le, hiszen sok lehetőséget elszalaszthatsz.

 

Ne kapkodj

Nincs is rosszabb a kétségbeesett kapálózásnál. Ha gyakran előfordul veled is, akkor valószínűleg könnyedén kicsúsznak majd a kezed közül a dolgok. Állíts fel fontossági sorrendet, és foglalkozz először azokkal a feladatokkal, amik tényleg kulcsfontosságúak ahelyett, hogy feleslegesen pazarolnád az energiádat. Ha nem oszlik meg a figyelmed és a koncentrációd több apró dolog között, sokkal nagyobb energiát tudsz fektetni abba az egybe, amivel éppen aktuálisan foglalkozol.

 

Nem kell mindent irányítanunk

Valószínűleg te is úgy vagy vele, hogy a leglényegesebb dolgokat szereted magad intézni, és nem kiadni másoknak. Ez valahol tudatosságra és alaposságra, valahol pedig egyszerűen csak butaságra utal. Nem kell mindent kézben tartanod, pláne nem azokat, amiket nem tudsz állandóan ellenőrizni. 

 

Ne mondj többet igent azokra a dolgokra, amik nem támogatnak a célod elérésében

A sikeres emberek jól tudják, hogy céljaik elérésének érdekében néha bizony nemet kell mondaniuk. Ezt nem kell feltétlenül önzőségként megélni, egyszerűen vannak olyan feladatok, tevékenységek, vagy éppen követelések akár barátoktól, családtagoktól, vagy ismerősöktől, ami mellett nem jut időd vagy energiád a saját dolgaid lebonyolítására. Mi történik ilyenkor? Folyamatosan tolódni fog a dolog, mígnem valódi eredmények nélkül te magad is feladod. 

 

Ne akarj mindenkinek megfelelni

Ez az egyik legfontosabb dolog, amit tényleg érdemes észben tartani. Nem a másokon való átgázolásról van szó, sőt! Biztosan előfordult már veled is, hogy jószándékkal tettél meg, vagy éppen nem tettél meg valamit, az mégis olyan reakciót váltott ki a másikból, amire valószínűleg te magad sem számítottál. Ne csinálj belőle lelki problémát, ha valaki nem szimpatizál veled, nem ért egyet a döntéseiddel vagy az életviteleddel. Mindenkinek soha nem fogsz tudni megfelelni.


érdekességKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Bum

A bum meghatározását lásd a nagyvitorlarúd szótárszónál.

Robert Scheidt

Robert Scheidt   Születési hely/idő 1973. április 15. Sao Paolo Robert...

Rendezvényhelyszín Budapesten

A rendezvények esetében különösen fontos, hogy megfelelő helyszínt találjunk. Egy rosszul...

Múzeumok Éjszakája

A Múzeumok Éjszakája nevezetű kulturális programot – az 1999-ben indult francia példa...

Lobogtatni

Vitorlás hajót megállítani a vitorlák kilobogtatásával lehet.
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.