Az étterem, ahol 120 év összeér

Kövess minket facebookon!
Főoldal > Az étterem, ahol 120 éve összeolvad a múlt és a jelen

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

Az étterem, ahol 120 éve összeolvad a múlt és a jelen


2015/09/24

A Városliget a történelem során mindig is egyet jelentett a kikapcsolódással, pihenéssel, és szórakozással. Az elmúlt évszázadban többszörösen átalakult a főváros szíve, ám a Városligeti Korcsolyapálya épülete a mai napig őrzi korabeli fényét, s otthont biztosít a Városliget Café és Étterem-nek. 

Városliget Café és Étterem

A Városliget Café és Bár az idén ünnepli 120. évfordulóját, s ezzel büszkén képviseli a Liget évszázadokra visszanyúló történelmi hagyományait.

 

A hely felújításakor fokozottan törekedtek rá, hogy a kávézó és étterem minden szegletében tükrözze a múlt és a jelen összeolvadását. A precíz kivitelezést és az átgondolt újranyitást 9 hónap előkészület előzte meg. A tervezők egyaránt fontosnak tartották az összhangot és az apró részleteket, s a kivitelezéskor döntő momentum volt, hogy a modern építészeti elemek használatát mindenképpen ötvözzék korabeli tárgyakkal, és történelmi hangulattal. Így kerülhettek az étterembe a korcsolyák, a régi fotók, iratok, a Budapesti Korcsolyázó Egylet emlékei, és egy kedves plüssmackó is, aki a gyerekek nagy kedvence lett.

 

Külön odafigyeltek rá, hogy a Nyugat generációját is megidézzék, ezért a múltbéli tárgyak hangulata irodalmi jelleggel párosul, s így válik az étterem még inkább eredetivé, és művészivé az ide látogatók szemében. 

 

És akkor lássuk, mit találunk az étlapon...

Városliget Café és Étterem

A Városliget Café és Étterem a modern vendéglátó egységek közé sorolható, hiszen étlapjukat böngészve a hagyományos, magyar alapanyagokból készült ételeket helyezi előtérbe, ám mindezt kiegészíti a jelen kor változatos, világkonyhai ízeivel, hogy bárki megtalálja a számára kedvező menüt.

 

Nagy kedvenc a Krúdy-féle tányérhús, mely még az Osztrák-Magyar Monarchia idején vált ismertté. Ez a nemes étel volt ugyanis I. Ferenc József császárunk kedvenc étele, s később az arisztokrácia körében is elterjedt ez a gasztrotörténeti klasszikus, melyet extra levesbetétekkel és köretekkel szolgálnak fel.

Erről a kiváló ételről még Krúdy Gyula is említést tett Álmoskönyvében. Az ízéről nehéz szavakkal mesélni. Ezt ugyanis kóstolni kell!

 

Az ebédünk elfogyasztása után, vagy akár egy kellemes beszélgetés mellé mindig jól esik egy csésze forró kávé.

A Városliget Kávézóban 3 féle különböző pörkölésű kávé áll rendelkezésünkre, mely kiváló alapanyag a manapság olyannyira divatos kávékülönlegességek elkészítéséhez.

 

Ezen a helyen készül a híres Liget Kávé, melynek egyedi varázsa abban rejlik, hogy illata, íze, és zamata minden egyes korttyal megidézi bennünk a Boldog Békeidők örömteli hangulatát.

 

120 évet zártak be ebbe az épületbe a Városliget Café és Étterem tulajdonosai, s a küszöböt átlépve magával ragad minket ezen hosszú időszak minden egyes évének egy-egy mozzanata.

A Városliget Café és Étterem télen-nyáron várja vendégeit csodás kilátással, mesés hangulattal, és múltidéző enteriőrrel. Ilyen környezetben felemelő érzés elfogyasztani vacsoránkat!

 

Jöjjön el Ön is, és tapasztalja meg, milyen az, amikor 120 év távlatából összeolvad múlt és jelen egyetlen helyen! 


érdekességek gasztronómiaKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Élesedés

A szélhez viszonyított olyan irányváltoztatás, melynek során a haladási irány és a...

Sunfish vitorlás hajó

            ...

Havaria

Havaria: erõsszeles, kicsi orrvitorla Jobbcsapás - a hajó jobbcsapáson halad, ha a vitorlába...

Finn

Finn vitorlás hajó - 1952 óta töretlen A Finn Vitorlás Szövetség az 1952-es Helsinki...

Lümmel

Lümmel - az árbocot és a bumot összekötõ szerkezet
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.