notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elmentek egy hetes hajókirándulásra, de csak 16 év múlva tértek vissza

hirdetes

16 év múlva tértek vissza az egy hetes hajóútról

Petra
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

Kivettek egy hét szabadságot, hogy kipróbálják új jachtjukat, viszont ebből az egy hétből 16 év lett, mert annyira jól érezték magukat a hajón.

Hajókirándulás

Clive és Jane Green kivettek egy hét szabadságot munkahelyükön és úgy tervezték, hogy elmennek egy hetes hajóútra, hogy kipihenjék magukat és persze hogy kipróbálják újonnan vásárolt jachtjukat. El is indultak, de az egy hetes pihenőből végül egy Odüsszeia jellegű kalandos utazás lett. Csak 16 év után tértek vissza. Pembrokeshire-ből Gallföldre szerettek volna eljutni, de útközben annyira jól érezték magukat, hogy úgy döntöttek, maradnak még egy kicsit és önkényesen kitolják a szabadságuk idejét. Clive ekkor 46, Jane pedig 44 éves volt. Elindultak Spanyolország felé, hogy egy kicsit világot lássanak és kiszakadjanak a szürke hétköznapokból. Majd Spanyolország után Portugália következett, majd Madeira és a Kanári-szigetek. Innentől kezdve már nem volt megállás.

Hajókirándulás

A házaspár eredetileg nem szándékozott az Egyesült Államokba menni, de végül odáig is elhajóztak. És ha már ott vannak, miért ne nézhetnék meg Kanadát? Majd áthajóztak a Csendes-óceánon és Ausztráliát is meglátogatták. Közben újraélték a fiatalságukat és már nemcsak házastársak voltak, hanem barátok is, akik jóban-rosszban együtt vannak. Bár egész nap egymás társaságában voltak, de mégis mindig volt miről beszélgetni.

 

Ausztráliából Délkelet-Ázsiába vették az irányt és jártak Szudánban, Egyiptomban, a Szuezi-csatornánál és nagyjából mindenhol, ami útba esett: összesen 56 országban.

Hajókirándulás

Az út elején a havi fizetésükből éltek, viszont egy idő után elfogyott a pénzük. Ők azonban annyira jól érezték magukat, hogy úgy döntöttek, inkább eladják a házukat és maradnak a tengeren.  A boldog házaspár összesen 80 ezer kilométert tett meg hajóval. Clive és Jane még olyan vizekre is elmerészkedett, amiket kalózok uraltak, mint az északi-partok. Szerencsére a házaspár nem került összetűzésbe velük, viszont olyan már előfordult, hogy több napot töltöttek rendes ivóvíz nélkül, vagy hogy valamelyikőjük tengeri beteg lett. Az útjuk tele volt megpróbáltatással, viszont a házaspár a 16 év alatt szinte alig veszekedett Úgy látszik, ezek a megpróbáltatások összekovácsolták őket.

 

16 év után érkeztek meg. Clive ma 62 éves, Jane pedig 60. Mivel már nincs hova hazamenni, ezért úgy tervezik, folytatják a hajóutat: Walesbe mennek, ahol átvészelik a telet, de ha túl hideg van, akkor délebbi vidékekre hajóznak. 

Forrás: dailymail

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 174

Átlagos értékelés: 4.8

kreatív