A 2. leghosszabb túraversenyre várva - 160 hajóra készülnek a balatoni rajtnál

Kövess minket facebookon!
Főoldal > A 2. leghosszabb túraversenyre várva - 160 hajóra készülnek a balatoni rajtnál

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

A 2. leghosszabb túraversenyre várva - 160 hajóra készülnek a balatoni rajtnál


2024/05/03
ZH

A Pünkösdi Regatta újbóli megrendezése 2024. május 18-20. között Balatonföldvártól Keszthelyig terjedő távon a régi vitorlázóhangulatot idézi meg, melyre 160 hajó nevezett.

Pünkösdi Regatta 2024

Idén is megrendezésre kerül a Pünkösdi Regatta


A háromnapos vitorlás találkozó a Kékszalag után a második legnagyobb balatoni túraversenynek számít, melynek útvonala Balatonföldvártól Keszthelyig vezet. A Kékszalag a legelismertebb versenyek közé tartozik a Magyar Vitorlás Szövetség által, ezért a Pünkösdi Regatta 2024-ben fontos tesztversenyként is szolgál az infrastruktúra és a versenykövetési rendszer szempontjából. A regatta népszerűsége, a festői tájakon áthaladó útvonal és a változatos tavaszi időjárás rengeteg visszatérő résztvevőt vonz. Ezek az adottságok kiváló lehetőséget kínálnak mind a hajósoknak, mind a rendezőknek.

 

 

A verseny előzményei és fontossága


A keszthelyi kikötők összefogásának köszönhetően biztosították a megfelelő kikötési lehetőségeket a Pünkösdi Regatta 2024 indulói számára, így a verseny kitűnő körülmények között zajlott újra meg. Büszkén említjük a segítőket, a helyi klubokat, mint például a Yacht Egylet Gyenesdiás, a Keszthelyi Yachtkikötő, a KJAVSE kikötő, a BAHART, a Halászati Zrt, a Keszthelyi Yacht Club, és a Keszthelyi Túravitorlás Club. Fontos kiemelni, hogy a verseny a helyi kapacitások korlátai miatt maximum 160 hajóval korlátozott!


A tradicionális verseny hangulatának megőrzése érdekében jelentős hangsúlyt kap az esti retro Ládagyári Capriccio buli, mely hatalmas hajós ünnepként vált ismertté a tavaszi regatták körében. Az esemény célja, hogy hangulatos és együttlétre ösztönző találkozót biztosítson a Keszthelyi Túravitorlás Club murijában. Számos partner támogatja az eseményt, köztük az Unicum, a Balatonszentgyörgyi Sörművek, a Rizmajer Sörfőzde, a Mészáros Pál borház és pince, valamint a Vesztergombi csapata Szekszárdról. A május 18-i rajt előtt, az esemény előestéjén a balatonföldvári Balaton Clubban, a rajt helyszínén zsíroskenyér partyval várják a résztvevőket. A gyönyörűen felújított kikötői épületben az MVSZ által kijelölt hajók felvehetik a GPS nyomkövető készülékeket, melyek a verseny teljes ideje alatt online követhetővé teszik a versenyzők pozícióit.

 

 

A Pünkösdi Regatta menete


A versenykiírás alapján az első napon Balatonföldvártól Keszthelyig vezet a 50 kilométeres táv, melyre a résztvevőknek mindenféle időjárási körülményre fel kell készülniük. A második napon a Keszthelyi-öbölben zajlik a verseny, ahol Az Öböl Kupa és a Keszthely Város Nagydíja a tét. A harmadik napon a hajók visszaindulnak Keszthelyről Ábrahámhegy felé, majd ezt követően "örömvitorlázás" várja a résztvevőket hazafelé a gyönyörű Pünkösd Hétfőn.

 

 


autó Balaton divat érdekesség gasztronómia hajó hír kultúra luxus sport technológia tenger, óceán utazás verseny vitorlázásKövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Mozgókötél

Mozgókötél - a vitorlák fel, le és kezelésére használt kötelek

Peilung

 Peilungnak hívjuk a vitorlás versenyeken, a kreuz bójához kirakott terelő bóját.

Különleges vacsorahelyszín Budapest

Különleges vacsorahelyszínt keres Budapesten? A Salon Étterem a legjobb választás! Minőségi...

Spinakker

Spinakker - Hátszélvitorla, az orrvitorlák egy speciális fajtája, könnyû/közepes szélre...

Trapéz

Sok jolle és tőkesúlyos hajón hazsnálnak trapézt. Trapézolás közben a mancsaft, vagy pl...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt.

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.