Izgalmas tények Indiáról, amiket eddig biztosan nem hallottál.

hirdetes

Érdekes tények Indiáról, amiket eddig biztosan nem hallottál

CZs
hirdetes

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

 

„India az emberiség bölcsője, az emberi beszéd szülőhelye, a történelem anyja, a legendák nagyanyja és a tradíciók dédanyja. Az emberiség történetének legértékesebb és a legtöbb megoldást nyújtó kincsét őrzi India!”

 

Talán senki sem volt képes valaha úgy összefoglalni India esszenciáját, mint ahogyan azt Mark Twain tette az előbb idézett szavaival. Akik szeretnék egy kicsit közelebbről is megismerni ezt a titokzatos világot, azoknak máris itt van néhány érdekes, már-már hihetetlen tény Indiáról.
 

20 izgalmas tény Indiáról

1. Egy úszó posta működik benne

 

India rendelkezik a világ legnagyobb postahálózatával, amihez 155 015 posta tartozik, és amelyek egyenként átlagosan több mint hétezer embert szolgálnak ki. A Dal tó felszínén 2011 augusztusában avatták fel az úszó postát.

 

2. A zarándoklat, ami az űrből is látszódott

 

2011-ben a Kumbh mela hindu zarándoklaton több mint 75 millióan vettek részt. A tömeg olyan hatalmas volt, hogy még az űrből is látszódtak.

 

3. A világ legnyirkosabb lakott környéke

 

A Meghálaja államban található Mawsynram nevet viselő falura hullik a legtöbb eső évente az egész világon.

 

4. Egy extrém híd hazája

 

A Bandra-Worli Sea Link híd kábeleinek összes hossza megegyezik a Föld egyenlítőjének hosszával. A elképesztő építmény 257 millió munkaóra alatt készült el és 50 ezer afrikai elefánt súlyát nyomja.

 

5. Itt található a világ legmagasabb krikettpályája

hirdetes

 

A 2 444 méter magasan fekvő Chali Cricket Ground a legmagasabban elhelyezkedő ilyen pálya az egész világon. 1983-ban épült a Chail Katonasági Iskola részeként.

hirdetes

6. A sampon Indiából származik

 

A sampont az indiaiak találták fel. Az első samponok persze nem tubusban kaphatók voltak, és a samponozás is mást jelentett, egész pontosan a haj gyógynövényekkel való bedörzsölését. A sampon szó a szanszkrit „champu” szóból származik, ami annyit jelent: masszírozni.

 

7. A nemzeti indiai kabaddi csapata eddig minden világkupát hazavitt

 

India mind az öt férfi kabaddi világbajnokságot megnyerte – a nemzeti csapat gyakorlatilag veretlen pályafutással büszkélkedhet. A női indiai kabaddicsapat szintén minden világbajnokságról nyertesen tért haza.

 

8. Az indiaiak találtak először vizet a Holdon

 

2009 szeptemberében az indaiai ISRO Chandrayaan-1 űrmisszió során az űrhajó fedélzeti érzékelői vizet észleltek a Hold felszínén, amelyet egészen odáig egyetlen küldetésen sem sikerült kiszúrnia senkinek.

 

9. A svájci Tudományok Napját egy volt indiai elnök, APJ Abdul Kalam tiszteletére hozták létre meg

 

India rakétaprogramjának atyja 2006 május 26-án látogatott el Svájcba, amelyet az országban hivatalosan is a Tudományok Napjának nyilvánítottak.

 

10. Az ország első elnöke csak a fizetése felét vette fel

 

Amikor Dr. Rajendra Prasad India elnöke lett, csak elnöki fizetése 50%-át vette fel, mondván, hogy nincs szüksége többre. 12 éves elnöksége végére ez a mennyiség 25%-ra csökkent. Még több izgalmas tényt találsz a következő oldalon, lapozz tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Közösség

Szótár

Gaffos vitorla

A gaffos vitorla meghatározását lásd a csonkarudas vitorlázat szótárszónál. Tovább

Biztonságtechnika

A komplex vagyonvédelem a biztonságtechnika szerint a mechanikai védelmen alapszik, melyet az... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 165

Átlagos értékelés: 4.9

érdekességek