2010. október 23. - Állami ünnep

Kövess minket facebookon!
Főoldal > 2010. október 23-ai programok

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

2010. október 23-ai programok


2010/09/10

Forrás: www.utisugo.hu

Állami ünnepünk 2010. október 23.
Programok, események Budapesten és országszerte


Nemzeti ünnepünk az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetére, valamint a Magyar Köztársaság 1989. évi kikiáltásának napjára emlékezik. 1991 óta ez a nap állami ünnep, az emlékezés és a tisztelgés ünnepe. .Ünnepi események:

2010. október 23.

2010. október 23. - Budapest

Zászlófelvonás a Kossuth téren, csendes emlékezés a Nagy Imre szobornál és az Ötvenhatosok terén álló emlékműnél. Este meggyullad a Forradalom lángja a Kossuth téren, és ég egészen november 4-ig, a forradalom bukásának napjáig.

2010. október 23. Szigligeti Süllőfesztivál

Október 23-24-én (szombat - vasárnap) a Balaton őszi hangulatát, szépségét mindenki megcsodálhatja a Szigligeti Süllőfesztiválon. A hagyományőrző rendezvény helyszíne természetesen a Balaton part, ahol (nem csak) halételekkel, helyi ételkülönlegességekkel várják az érdeklődőket. Bemutatkoznak a helyi borászok, lesz kézműves vásár és a színes programok között a gyermekek sem fognak unatkozni.
Látogasson el hozzánk, nézze meg programjainkat, és kóstolja meg ízletesen elkészített ételeinket!

2010. október 23. Balatonfüred - Évadzáró Vitorlás Verseny

Az őszi Balaton hangulata semmihez sem hasonlítható. Bár vége a strandszezonnak, egy meleg pulóverrel felszerelkezve érdemes néhány órát eltölteni a vízparton. Minden évben október utolsó hétvégéjén zajlik az Évadzáró Vitorlás verseny a Balatonon. A nemzetközi és minősítő vitorlás versenyen több hajóosztályban lehet nevezni. A versenyre látogatókat nemcsak a díjak vonzzák, hanem a rendezvény keretében szervezett érdekes programok és közösségi élmények is. A Balatonfüreden rendezett Évadzáró Vitorlásverseny nemcsak a hajósoknak élmény, hanem azoknak is, akik a partról figyelik a dagadó vitorlákat.

2010. október 23.  Eger - Szépasszony-völgyi Disznótoros

Hurka, kolbász, forralt bor mindenkinek, aki ellátogat a Szépasszony-völgybe október 23-án. Látogasson el az egri borvidék leghíresebb helyére, a Szépasszony-völgybe, ahol a boros pincék mindig szívesen látják egy pohár finom borra, ahol muzsikaszó mellett beszélgethet barátaival, családjával. Szabadtéri programok, borkóstolás, finom ételek, hangulatos esték várják a szórakozni vágyó vendégeket.

2010. október 23.  Szarvaskő - Csipkebogyó fesztivál

A helyi hagyományok szerint elkészülő csipkelekvár főzés bemutatása mellett szórakoztató programokkal, egész napos zenével, forralt borral, csipketeával, csipkelekváros fánkkal, palacsintával várnak minden érdeklődőt. A helyi hagyományok szerint elkészülő csipkelekvár főzés munkafázisainak bemutatása közben az érdeklődők bekapcsolódhatnak a lekvárkészítésbe, elleshetik fortélyait, megkóstolhatják egyedi ízvilágát. Egész napos programok

2010. október 23.  Budapest - Oldtimer Show

2010. október 22-től 24-ig Budapesten, a SYMA Rendezvényközpontban kerül megrendezésre a veteránjárművek nagyszabású, nemzetközi kiállítása, mely Közép-, Kelet-Európa legnagyobb veteránjármű kiállítása. Az Oldtimer Show nemzetközi jellegét nem csak a gyűjteményi darabok, hanem a távoli országokból Budapestre látogatók idecsalogatásával is szeretnénk erősíteni. Volt már az Oldtimer Show látogatói között Moszkva-ból (RUS), Toronto-ból (CAN), Sidney-ből (AUS) és Detroit-ból (USA) érkezett látogatónk is.

2010. október 23.  Kőszeg - Orsolya-napi vásár

Október vége a betakarítás, a szüreti idő vége. Hajdanán Orsolyakor hajtották be a rideg tartásból az állatokat a téli szálláshelyre, ekkor volt Kőszegen a legnagyobb vásár ideje. Napjainkban a Natúrpark települések kézművesei, őstermelői, borászai, valamint az ország különböző területeiről érkező vásárosok mutatják be portékájukat Kőszegen. A sült gesztenye, a forralt bor, a kürtös kalács illata lengi be a vásári sokadalmat. A nemzetiségek mellett a civil szervezetek sütnek, főznek és kínálnak finomabbnál finomabb étkeket a látogatóknak. A vásár ideje alatt a különböző művészeti együttesek szórakoztatják a nagyérdeműt.





Kövess minket
Iratkozz fel!
Ne maradj le a legfrissebb vitorlás hírekről és programokról
Vitorlás szakszótár

Fonyód - Keresztes György Kikötő (Hajóállomás BH Zrt)

A Fonyódi Keresztes György Kikötő tudnivalói: A Balaton nyugati medencéjének déli...

Mozgókötél

Mozgókötél - a vitorlák fel, le és kezelésére használt kötelek

Berecz Zsombor

Berecz Zsombor szül.hely/idő Székesfehérvár, 1986. április 26.   Berecz...

Lazy Jack

 A nagyvitorla bumra szerelt zippzáros zsákja.

Balatonfűzfő - Nitrokémia Horgász Egyesület

A balatonfűzfői Nitrokémia Horgász Egyesület kikötője dél felé nyitott, így a...
Vitorlázás: sportolóknak és amatőröknek egyaránt!

A vitorlázás nem csupán egy sport, hanem egy életstílus. Ezt mi is tudjuk. Ezért igyekszünk mindenről beszámolni, ami vitorlázáshoz hozzá tartozik. Nemcsak Balatoni, Adriai és egyéb külföldi helyszíneken való vitorlázásról és vitorlásversenyekről olvashatsz itt, hanem megtalálhatod a legmodernebb technológiákat és a legújabb vitorlás divatot is cikkeink között. Nemcsak profi sportolóknak ajánljuk vitorlázásról szóló oldalunkat, hanem azoknak is, akik hobbiszerűen űzik, vagy esetleg még csak érdeklődnek a vitorlázás iránt. Ha pedig Balatonfüreden konferencia helyszín érdekel, akkor a Vinifera 5* Superiort ajánljunk! 

Vitorlázás minden mennyiségben

Hírek a vitorlázásról a világ minden szegletéből: minden, amit a vitorlázásról tudni érdemes. Kövesd nyomon a világ leghíresebb vitorlásversenyeit velünk, less el trükköket, hogy hogyan is csinálják a profik! Akár a Balatonon repít a szél, akár az Adrián vitorlázol, vagy valamelyik másik tengeren, hasznos tippekkel és tanácsokkal szolgálhatunk. Mit vigyél magaddal, ha vitorlázásra készülsz, vagy mikre kell figyelned, ha beköszönt a tél? Itt megkapod mindenre a választ. A legfrissebb tudnivalókkal várjuk a vitorlázás szerelmeseit!

Vitorlásversenyek

Velünk egyik vitorlásversenyről sem kell lemaradnod. Kövesd velünk nyomon a vitorlázás élversenyeit! Nemcsak a hazai megrendezésű vitorlásversenyekről olvashatsz cikkeket, hanem olyan legendás nemzetközi vitorlásversenyekről is, mint a Volvo Ocean Race. Te is kíváncsi vagy, hogy hogyan alakul a helyzet a vitorlázás csúcsán? Ne maradj le a legfrissebb hírekről! Velünk könnyen képbe kerülhetsz a legfontosabb vitorlásversenyekről, a legfrissebb híreket olvashatod első kézből.

Vitorlás életmód

A vitorlázás több, mint egy sport, egy valódi életforma. Velünk képben lehetsz a vitorlázással kapcsolatos életstílus újdonságaival: a legújabb vitorlás divattal, a legjobb felszerelésekkel vitorlázáshoz, a legújabb órákkal, amiket vitorlázáshoz fejlesztettek, de a legjobb luxusautókról és technológiai felszerelésekről sem kell lemaradnod! Mit vegyél fel vitorlázáshoz, melyik a legkényelmesebb cipő vagy a legjobb óra egy vitorlásversenyhez? Itt mindent megtalálsz.

Vitorlás utazások

Az utazás a vitorlázás elengedhetetlen része. Az új tájak és kultúrák felfedezése még izgalmasabbá teszi a vitorlázást. Nincs is jobb program, mint vitorlázás közben a nyílt vízről megcsodálni a hely nyújtotta látványt, nem is kell túl messzire utaznod ehhez, a Balaton is varázslatos panorámát tár eléd az év minden napján. De persze külföldi utazásokkal, vitorlás utazási ötletekkel is szolgálhatunk, de a csodálatos kis hazánkról sem feledkezünk meg, a hazai vitorlázás központjával a Balatonnal együtt. Fedezz fel te is izgalmas tájakat vitorlázás közben!

Honlapkészítés, webdesign, keresőoptimalizálás: Expedient
Marketing tanácsadónk a: Marketing Professzorok Kft.